FARSUND: — Vi har foretatt en kontrollert nedsprengning i et massetak for å fylle ut i sjøen, og vi trenger noe tid for å stabilisere fyllingene. Det er ikke noe dramatikk i dette, sier prosjektleder Kjell Soltvedt.

Vegen kan bli stengt i inntil en uke. I mellomtiden er omkjøring skiltet på fv. 652 om Sigersvold. Bilister som kommer vestfra kan også kjøre E39 via Lyngdal og fv. 43 videre til Far-sund.

Sprengning

Foranledningen for stengingen var at det i 15.30-tiden i går ble det utført spreningsarbeid langs fylkesveien. I forbindelse med dette skjedde det en utglidning i terrenget.

— Dette er en sprenging som er blitt gjort nettopp for å unngå ras i området lengre frem i tid, opplyser regionsleder i Risa Sør-Rogaland, Mads Hompland, til fvn.no.

Var klar over at det kunne skje

Risa holder nemlig på med å bygge en ny vei i området, og i denne forbindelse holder de på med sprengningsarbeid langs hele Åptafjorden i Farsund kommune.

— Vi legger sprengstoff i rør, og sprenger for å stabilisere fyllingen. Veien er dårlig på stedet og vi var hele tiden klar over at dette var noe som kunne skje, selv om vi trodde at vi skulle klare å unngå det, sier Hompland.

Dypt

Etter sprengningen skled deler av fyllingen ut i sjøen. Det er 30 til 40 meter dypt på stedet og derfor vanskelig å vite hvor mye av fyllingen som har sklidd ut.

— Så vi vet ikke helt hvor lenge veien nå vil være stengt. Området er blitt skannet, og geologer fra Statens vegvesen vurderer nå situasjonen. Fyllingen som skled ut er nå stabilisert og vi må bare forsikre oss om at det er trygt å fortsette, forteller Hompland.

Trafikken ble i morgentimene i stoppet ved Gjervollstad, som ligger nord for Åpta, og like sør for Åpta.