LILLESAND: Arne Thomassen sendte torsdag et krast brev til fylkesledelsen i Aust-Agder, hvor han er sterkt kritisk til deres opplegg da Stortingets transportkomité besøkte fylket denne uken.

VED BOMMEN: Arne Thomassen mener hele Aust-Agder burde få flagge sine saker under komiteens fylkesbesøk Foto: Tore André-Baardsen

– Vi registrerer at når Stortingets transportkomité først kommer til Aust-Agder, er verken status på ny E18 eller opprettelse av ny bom et tema. Men heller opprettelsen av en togstasjon i Brokelandsheia for en toglinje som i beste fall er på planleggingsstadiet, skriver Thomassen blant annet i brevet, som er adressert til fylkesmannen og fylkesrådmannen i Aust-Agder.

Registrerer innspill

Han beskriver besøket som en sørgelig affære for kommunene vest i fylket, og fremhever at ordførerne fra Tvedestrand, Gjerstad og Risør fikk rik mulighet til å fortelle om kommunene sine for stortingspolitikerne.

– Vi får bare registrere hans innspill på fylkesbesøket, og ta dette med oss i planleggingen av lignende besøk senere, sier fylkesrådmann Arild Eielsen i Aust-Agder.

– Bevisst?

I brevet stiller Thomassen spørsmål til fylkesledelsen om de vestlige kommunene bevisst var utelukket fra programmet.

Eielsen forteller til Fædrelandsvennen at opplegget for komiteens besøk i stor grad var et standardprogram, utarbeidet i samarbeid med Statens vegvesen. Han påpeker imidlertid at alle ordførerne i fylket var invitert til programmet i Arendal og henstiller kommunene i vest om å ikke svartmale fylkets hensikter.

– Når det gjelder den nye bomordningen i Lillesand får Birkenes og Lillesand en fin gang— og sykkelvei. De må jo se noen oppsider i disse kommunene også, sier fylkesrådmannen.