GRIMSTAD: — Posisjonen for stedet drapsvåpenet ble funnet, er noe uklar sett fra min side. Men skuddet har blitt avfyrt i entreen i leiligheten, opplyser Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon til fvn.no.

Se video fra pressekonferansen i toppen av artikkelen

Om det betyr at avdøde ble drept i det han kom eller skulle forlate leiligheten, ønsker ikke Viken å spekulere i.

— Det kan bety det, men det er altfor tidlig å si noe om. Vi håper imidlertid at den videre etterforskningen kan avdekke slike forhold, sier Viken.

Hagleskudd

Det var under en pressekonferanse i Grimstad onsdag ettermiddag at politiet med stor sikkerhet kunne opplyse at drapsvåpenet var en hagle.

— Skader på kroppen til avdøde er forenlig med et hagleskudd, opplyste etterforskningsleder Leif Viken på pressekonferansen.

Ifølge politiet var våpenet intakt da det ble funnet i leiligheten. Hagla skal ha vært i leiligheten før drapet skjedde.

— Vi har grunn til å tro at den har vært i leiligheten i forkant av hendelsen, opplyser politiet.

Ifølge politiet skal det bare ha blitt avfyrt ett skudd i leiligheten. Til fvn.no opplyser Viken at det finnes vitner som har hørt skuddet.

— Ja, det er folk som har hørt et smell. Men ingen har så langt opplyst til politiet at de skjønte at dette var et skudd fra hagle eller andre våpen, sier Viken.

Politiet mener å ha brakt på det rene at det kun var avdøde og den siktede mannen til stede i leiligheten da skudde ble avfyrt.

Kjente hverandre

Ifølge politiet skal avdøde og den siktede mannen være bekjente. Det har tidligere blitt opplyst at 33-åringen på et tidspunkt hadde bostedsadresse hos 35-åringen. Disse opplysningene kan ikke politiet bekrefte.

— Nei, så langt vi kjenner til hadde de ulikt bosted. Avdøde har imidlertid hatt en noe ustabil bosituasjon hvor han har flyttet litt rundt, sier Viken.

Politiet sier en av hovedoppgavene nå er å få brakt på det rene hvorfor den 33-årige mannen oppsøkte 35-åringens bolig.

— Vi begynner å danne oss et bilde over hva motivet for drapet kan ha vært, men det er ennå mange løse tråder. Vi ønsker derfor ikke å gi flere opplysninger om et mulig motiv, sier Viken til fvn.no.

Politiet opplyser at en foreløpig obduksjonsrapport vil være klar om kort tid.

— Avdøde er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, opplyser Leif Viken.

- Kom for å melde seg

Det var like etter klokken 15 tirsdag ettermiddag at den 35 år gamle mannen oppsøkte Grimstad politistasjon. Mannen trykket på callinganlegget i inngangspartiet og kom i kontakt med operasjonsleder i Agder politidistrikt som er plassert i Kristiansand.

— Mannen kom for å melde seg og han hadde umiddelbart forut for dette opplyst at han hadde begått et drap. Mannen viste til sin egen leilighet i Tønnevoldveien, sa politijurist Vanja Bruvoll under pressekonferansen.

Mannen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han ble deretter tatt med til arresten og har vært fremstilt for lege.

Amk-sentralen ble umiddelbart kontaktet, og ambulansepersonell var først på åstedet.

— 33-åringen var erklært død av ambulansepersonellet på stedet da politiet ankom, sa Bruvoll.

Politiet har vært i kontakt med en rekke vitner både i og rundt leilighetskomplekset.

— Vi har sikret en del spor og tatt prøver av både siktede og avdøde, opplyste Bruvoll på pressekonferansen.

Ønsket ikke advokat

Mannen ønsket ikke å ha bistand fra advokat da han skulle la seg avhøre tirsdag kveld.

— Han har erkjent forholdene i siktelsen som politiet har utarbeidet, men vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han forteller, sa Bruvoll videre.

35-åringen har nå fått oppnevnt advokat Pål Christensen av tingretten. Christensen sier han har fått snakket med sin klient.

— Det er på det rene at han skjøt. Opptakten til dette og omstendighetene rundt er fortsatt uklare, så det vil jeg ikke gå inn på, sier han.

Den siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen, og ifølge forsvarerern vil 35-åringen samtykke til fengslingen.

Kjenninger av politiet

Ifølge politiet tilhørte både siktede og avdøde et miljø politiet jevnlig har vært i kontakt med.

— Det er kjenninger av politiet. Vi har vært i befatning med de før, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på deres historikk hos oss, opplyste etterforskningsleder Leif Viken.

PRESSEKONFERANSE: Politiet avholdt pressekonferanse på politistasjonen i Grimstad onsdag ettermiddag. Til venstre etterforskningsleder Leif Viken og politiadvokat Vanja Bruvoll. Foto: Jon Anders Møllen