GRIMSTAD: Det var i perioden fra mars i fjor til januar i år at mannen ved flere anledninger forsynte seg med penger fra kontantoppgjøret i butikken.

Som assisterende butikksjef hadde mannen ansvar for å klargjøre penger fra dagsoppgjøret og vekslepenger til Nokas, men ikke alle pengene havnet der de skulle.

Ved å manipulere i butikkens datasystem og på fysiske skjemaer, fikk han med seg penger. Den tiltalte 25-åringen erkjente i retten straffskyld og forklarte at han slet økonomisk.

Totalt fikk mannen med seg 118.500 kroner i kontanter og 400 kroner i varer fra butikken. Da mannen ble kalt inn til sikkerhetssamtale med Pegasus, erkjente han straks skyld.

— Han har i ettertid angret over det han har gjort og er i dag deprimert over dette i en sådan grad at han har søkt psykologhjelp. Han har overfor arbeidsgiver dessuten skrevet under på samtykke til at hans tilgodehavende i lønn – ca en ukes arbeide, samt feriepenger for 2010, kan tilbakeholdes og benyttes av arbeidsgiver til dekning av det underslåtte beløp, skriver retten i dommen.

Mannen ble dømt til 60 dagers fengsel, hvor halvparten blir gjort betinget. Han må dessuten betale hele beløpet tilbake til butikken.