LYNGDAL: Uten at grunneieren er spurt, har en ukjent person plassert ut flere feller i skogen ved Kvavik i Lyngdal. Fredag beslagla politiet fellene.

— Det er slagfeller som kan være farlige, spesielt for barn, men også for voksne. Hadde noen gått i fellene, kunne de brukket både armer og bein, sier lensmann Arnt Helge Dragland, miljøkontakt for politiet i Lister, til fvn.no.

Reker som lokkemat

Fellene av typen Conibear, som var satt ut for å fange grevling, stod over hull hvor det lå reker som åte.

Hadde et barn fått foten ned i hullet, ville fellen klappet sammen.

- Vi ser alvorlig på dette. Fellene er farlige, rett og slett, sier Dragland.

Grevlingfellene ble oppdaget da Lyngtua barnehage var på tur i skogsområdet tirsdag. Skogen er et populært lekeområde både for barnehagen og for barn som bor i nærheten.

I den ene fellen oppdaget barna en død grevling, men denne var fjernet da politiet kom til stedet.

Hund løste ut felle

— Vi skulle spise da vi så en død grevling like ved siden av oss. Ved nærmere undersøkelse fant vi to feller. Jeg slo ut fellene, slik at barna kunne komme nærmere, men de fikk ikke løpe rundt, forteller Jan Terje Frøyland i Lyngtua barnehage til fvn.no.

Frøyland brukte en pinne til å løse ut fellene. Pinnen knakk tvers av.

LEKEOMRÅDE: Fellene ble funnet i et populært leke- og turområde ved Kvavik i Lyngdal. (Foto: Politiet) Foto: Politiet

Senere på kvelden var han ute for å lufte hunden. Da fant Frøyland en ny felle i et mindre skogsområde like ved. Hunden gikk nesten i fella.

— Hunden løste ut fella. Som barneombud sa jeg fra til viltnemnda, og var i dag med politiet ut for å vise hvor fellene lå, sier Frøyland.

Ulovlig jakt

Politiet fant to feller som ble beslaglagt, og et tredje hull hvor fellen var fjernet.

— I fellen hvor barnehagen fant grevlingen, var grevlingen fjernet og fellen var spent på nytt igjen, sier Dragland.

Politiet har nå opprettet sak på forholdet, og prøver å finne eieren. I tillegg til å sette opp fellene uten grunneiers tillatelse, har eieren jaktet grevling utenfor sesongen.

Jaktsesongen for grevling varer fra 21. august til 31. januar.

— Foreløpig vet vi ikke hvem som har satt ut fellene, sier Jan Åge Sakariassen ved Lyngdal lensmannskontor.

Ber folk melde fra

Miljøkontakt Arnt Helge Dragland vil ikke advare mot bruk av det populære området, men oppfordrer folk til å melde fra dersom de finner feller.

— Vi tror vi har fått inn alle fellene, og oppfordrer folk til å melde fra til politiet, Statens naturoppsyn eller viltnemnda dersom de finner feller utenom jaktsesongen, sier han.