KRISTIANSAND: Når nattemørket siger på hekter hun den store lystavla bakpå sykkelen og sprader rundt i sentrumsgatene. Gjerne i nærhetens av byens utesteder. For å lokke kunder strippebaren Dreams.

Tilbudt frelse

Jobben til Anne Beate Liseter (21) byr på andre utfordringer enn det de fleste opplever til hverdags.

Mange tror visst at jeg selger meg. Jeg er tilbudt både 10.000 og 20.000 kroner for å bli med hjem en natt

— Mange tror visst at jeg selger meg. Jeg er tilbudt både 10.000 og 20.000 kroner for å bli med hjem en natt, forteller hun.

— Andre sier jeg burde skamme meg. Noen roper slibrigheter etter meg. Og så er de dem som vil frelse meg. Det er jo hyggelig å bli bedt for, men det har vært litt mange av dem, forteller Liseter, som i ett år har studert musikk på Universitetet i Agder, men som akkurat nå jakter mest på hva hun egentlig skal finne på.

Nedlatende

- Du er ikke redd for at denne jobben kan føre til at andre arbeidsgivere ikke vil ansette deg?

— Jeg har tenkt litt på det. Men hvis noen ser slik på det, så ønsker ikke jeg å jobbe for dem uansett, sier Liseter, som kommer fra Lardal i Vestfold.

— Hvordan vil du beskrive jobben?- Man må tåle litt. Fra fulle folk, ikke minst. Nedlatende blikk, mye frisk luft også i kaldt vær. Og så er det en hyggelig jobb, sier Liseter.

- Hvordan får man en slik jobb?

— På Nav. Det sto ikke noe om stripptease. Show-bar var vel ordet de brukte. Og jeg har lyst til å jobbe, hvorfor skulle dette være mer feil enn noe annet. Det er gode lommepenger for en liten jobb, sier Liseter.