FARSUND: På vei til Mandal etter å ha gjort innkjøp ved Ikea på Forus, ble den svenske statsborgeren i januar i fjor stanset av politiet ved Lenefjorden i Lyngdal. Politipatruljen hadde målt mannen til en fart på 81 kilometer i timen i 60-sonen, og han fikk et forenklet forelegg.

Svensken tvilte imidlertid på målingen, fordi han hadde kjørt med cruisekontroll og gps, og ikke registrert selv at han kjørte over fartsgrensen.

Han nektet å vedta forelegget, og saken havnet i Lister tingrett.

Under hovedforhandlingen i går, opplyste politiførstebetjent Arild Hansen at lasermålingen viste 81 kilometer i timen etter automatisk fratrekk av sikkerhetsmargin. Alle kontrollmålinger ble foretatt i henhold til instruksen, og ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at målingen var feil.

Retten var heller ikke i tvil om at den 38 år gamle svensken kjørte så fort som målingen viste, og dømte ham til å betale 11.000 kroner i bot. I tillegg må han betale saksomkostninger på 2000 kroner.

Dommen omfatter også en fartsovertredelse på E 18 ved Drammen i juni i fjor. Der ble svensken målt til en fart på 109 kilometer i timen i 80-sonen. Dette forholdet erkjente han i retten.

38-åringen er tidligere dømt for fartsovertredelse, sist i desember 2009.