KRISTIANSAND: Temperaturen har mange steder i landsdelen krøpet ned på minussiden av gradestokken. Det har gjort seg utslag i vanskelige kjøreforhold mange steder. Flest meldinger har veimeldingssentralen fått fra sjåfører på riksvei 9 i Setesdal.

— Vi har fått flere meldinger fra folk som har opplevd glatte veier. Det skyldes nok at det klarner opp på Sørlandet, og dermed synker temperaturen, sier operatør hos veimeldingssentralen, Sissel Høgli til fvn.no.

Høgli og kollegene har imidlertid ikke mottatt meldinger om ulykker som følge av glatte veier.

— Det kommer inn melding om glatte veier fra store deler av regionen, men flest meldinger gjelder nok riksvei 9, opplyser Høgli.

Hun forteller at veivesenet har vært i dialog med entreprenørene som har vintervedlikehold på de ulike strekningene. Saltbilene skal allerede være på veien.

— Det gjøres tiltak, så det vil bli bedre etter hvert, sier hun.

Også Agder politidistrikt har fått telefoner om glatte veier.

— Det ble blant annet meldt inn at det var svært glatt i området ved Mosby. Det har ikke gjort seg utslag i noen ulykker. De meldingene vi har fått inn, har vi brakt videre til veimeldingssentralen, opplyser operasjonsleder Jan Korhonen til fvn.no.

Jan Ivar Rafoss fra Kvinesdal forteller at det var svært vanskelig kjøreforhold da han kjørte mellom Kvinesdal og Knaben onsdag ettermiddag. Han har tatt flere bilder som viser sporete vei og mye vann i veibanen.

Ser du noe i trafikken som vi bør få vite om, tips oss på telefon 03811. MMS/SMS Din melding til 03811