KRISTIANSAND: Tidligere denne uka gikk den Frogner-bosatte kristiansanderen Erik Overgaard ut i Fædrelandsvennen og satte fokus på taggingen i byen. Det har fått flere politikere til å engasjere seg i debatten, deriblant ordfører Arvid Grundekjøn, som uttalte til Fædrelandsvennen at taggerne selv bør stå i byen til spott og spe mens de vasker bort malingen. Overgaard støtter ordførerens forslag, men peker på at taggerne først må tas.

– Ordføreren får ikke hengt de ut, med mindre man får tak i dem. Derfor bør det innføres en dusør til de som kommer med tips som gjør at man får tak i disse, påpeker han.

Noe må gjøres

tagg4.jpg

Overgaard understreker at en dusør vil være et tiltak i en ekstraordinær situasjon, og at det ikke er meningen at det skal etablere seg som et angiversystem.– Byen er totalt forslummet. Det er ikke bare en skam, men det er til å grine av. Det er innlysende at noe må gjøres, sier han oppgitt til Fædrelandsvennen.

Onsdag uttalte Demokratenes Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen at han ønsket å innføre en dusør for å stanse taggingen i byen. Overgaard etterlyser at byen innfører noen konkrete tiltak for å få en stopp på griseriet.

– Byen har definitivt våknet opp fra Tornerosesøvnen, men i fase to er det viktig at man kommer til enighet på tvers av politisk farge. Byens politikere kan prate seg blå, men noe må gjøres, understreker han.

Samarbeidsordning

Hvis man klarer å få identifisert de som står bak taggingen, har Overgaard stor tro på at rekrutteringen vil stagges. Han peker på at initiativet til en dusør bør komme fra det private.

– Alle er interessert i at det blir gjort noe med dette problemet. Derfor bør man ta en innsamling fra gårdeiere og næringsdrivende, og sette opp en dusørordning man blir enig om, sier Overgaard.

I tillegg til et samarbeid mellom det private initiativet og det kommunale, oppfordrer han de private som rammes til å gå til sivilt søksmål.

– De må sørge for at det kommer en kraftig reaksjon når vedkommende blir tatt, sier Overgaard.