LINDESNES: — Får du en tøffere jobb enn din forgjenger hadde?

— Lyngdal står foran store tilpassninger, og vi må ta noen økonomiske grep før det blir verre. Vi lever fortsatt godt med de pengene vi får inn, men skal også bygge ny skole til 150-170 millioner kroner.

— Så snart må du foreslå eiendomsskatt for Lyngdals innbyggere?

— Dette budsjettet er lagt fram uten.

Sport om å søke

— Hvorfor søkte du jobben som rådmann?

— Jeg ble spurt om å søke jobben. Som kommunalsjef for helse- og omsorg i Mandal har jeg stelt mye med tall, men ikke helt på toppen i en kommune. Nå hadde jeg lyst til å prøve dette, da sjansen bød seg.

— Hva er du utdannet?

— Sykepleier, etter fem år på Diakonhjemmet. Men jeg har aldri jobbet som dette, bortsett fra en kort periode på "Botsen", fengselet i Oslo, like etter skolen.

— Du har jobbet i alle kommunene rundt deg snart?

— Ja, før jeg begynte i Mandal, var jeg pleie- og omsorgssjef i Audnedal i fem år. Nå er det altså Lyngdal, men det blir vel neppe jobb i Lindesnes noen gang. Jeg ser på rådmannsjobben som ei flott utfordring.

— Og siden du kan tall, er du selvsagt kasserer i flere lag og foreninger?

— Haha, nei det begrenser seg til kasserer i Naversund Båtforening. Vi bygde 23 båthus, og omsetter rundt 200.000 kroner i året, det meste i eiendomsskatt.

Glad i å sykle

— Hva gjør du ellers på fritiden?

— Kona og jeg sykler mye. Vi har det som trim, og farter rundt i distriktet eller i utlandet. I 2010 syklet vi Nordkapp - Lindesnes, og i sommer tråkket vi fra Kiel til Hirtshals. To uker på Cuba har det også blitt.

— Når begynte dere med trimmen?

— Vi var vel det en kaller godt voksne.

— Og båthuset står vel neppe tomt?

— Nei, jeg bruker båten hele året, og fisker med en del krepseteiner. Det er virkelig moro, og jeg fikk vite om noen gode plasser av lokale folk.

Amerikansk statsborger

— Hva er din beste ferieplass?

— USA, jeg er jo amerikansk statsborger, og er vel der borte nesten en gang i året. Vi bodde i New Jersey til jeg var ni år gammel.

— Hvilket reisemål har du virkelig lyst til å gjennomføre?

— Det må bli Afrika, og vi har lyst til både byopplevelser og safari. Regner med at det ikke blir så lenge til.