AGDER/SIRDAL: De siste dagers snøfall har ikke lagt noen demper på vintergleden på Hovden. Det har kommet rundt 15 centimeter puddersnø, og dermed er det siste nye fra Hovden at de nå åpner noen løyper som er bra for frikjøring.

Nettkamera: Enden | Galten | Hartevatn | Hartevassnuten | Hovden Skisenter | Nos |

— Vi åpner noen upreparerte løyper for de som vil prøve ”pudderplankene”. Det har jo vært gode muligheter for frikjøring i terrenget her, men nå åpner vi altså tre gode løyper. Så nå skal de som kjører telemarkski få kost seg litt, sier daglig leder ved Hovden skisenter, Johan Olav Brakestad, til fvn.no.

Forrige helg åpnet Hovden skisenter hele sitt parktilbud. Før denne helgen rapporteres det at samtlige heiser er åpne, samt 17 av 30 nedfarter.

— Det pudderet som har kommet i det siste har ikke akkurat gjort vondt. Vi har en god såle i bakkene våre, og med pudder oppå så blir det perfekt, påpeker Brakestad.

Når det gjelder langrennsforholdene er seks av 17 langrennstraseér oppkjørt, noe som gir til sammen 53 kilometer med langrennsspor. Forholdene er gode, men det er litt lite snø i Lundaneløypa samt i starten på løypa til Hartevasstjønn.

Bortelid skisenter: På Bortelid skisenter meldes det om gode forhold, og to-tre centimeter nysnø.

— Her er det i grunn stabilt sånn som det har vært siden jul. De trekkene som er oppe ser veldig bra ut, forteller driftsleder ved skisenteret, John Thoralf Kjetså.

Foreløpig er det kun to av trekkene til Bortelid som ikke er åpnet.

Nettkamera: Bortelid

— De to trekkene er avhengig av natursnø. Og vi trenger nok en god halvmeter før vi kan kjøre de opp, påpeker Kjetså, som har veldig lyst til å åpne hele anlegget.Hvis du derimot foretrekker å gå på flatmark, så rapporteres det om 50 km oppkjørte langrennsløyper i tilknytning til anlegget på Bortelid

Brokke alpinsenter: To-tre centimeter nysnø om dagen de siste dagene har gjort forholdene optimale i Brokke alpinsenter.

— Alt er helt topp. Det kan ikke bli bedre. Vi har fantastiske forhold, rapporterer daglig leder ved Brokke alpintsenter Jan Wojtaszek

De har åpent to skitrekk og et barnebånd. I tillegg har de kjørt opp 20 km langrennsløyper.

Sjekk værmeldingen for helgen her

Tveit skianlegg: Skianlegget på Tveit omtaler seg selv som norges sørligste skianlegg, og holder åpent hver dag fra klokken 17.00 til 21.00 på hverdagene, og fra klokken 11.00-17.00 i helgene. Og forholdene blir stadig bedre.

— Nå er det veldig bra. Vi fikk den nysnøen vi skulle ha, i tilegg til at vi får produsert litt snø, forteller leder for skigruppa i Tveit idrettslag, Anders Hodne, til fvn.no.

På Tveit har de en real dugnadsgjeng som stiller opp for å holde bakken oppe.

— De kan du godt skryte litt av. Det er en veldig bra dugnadsgjeng, sier Hodne.

Skianlegget har railer og hopp sånn at snowboardkjørerne skal ha litt å leke seg med.

Ljosland skisenter: På Ljosland er begge skitrekkene oppe. Der er det også hopp og railer for snowboardentusiastene.

— Forholdene er veldig flotte. Også har vi en 10-12 kilometer maskinpreparerte langrennsløyper, forteller løypeansvarlig, Kjell Ljosland.

Han regner med at det også blir kjørt opp et par mil med snøscooter, sånn at det blir 30 km med oppkjørte lanngrennsløyper.

Eikerapen skisenter: Denne helgen ventes det storinnrykk på Eikerapen skisenter. Bare fra Farsund skal det komme 100-150 ungdommer som skal teste ut skiføret. Og ifølge daglig leder ved skisenteret, Finn Olaf Hauge, kan de vente seg fine forhold.

— Vi har fått litt mer snø enn det vi hadde forrige helg. Vi har produsert litt selv også har det kommet litt fra oven. Alle trekkene er åpne, forteller Hauge.

Nettkamera: Eikerapen

I terrengparken har skisenteret gode tilbud til snowboardere og de som kjører twintipski. Der er det seks railer og et hopp. I tillegg er det nå gode forhold for offpist-kjøring.Når det gjelder langrennsspor så har det foreløpig vært litt lite snø. Men det er kjørt opp en tre kilometers langrennsløype ved parkeringsplassen.

— Men det kan være at vi får kjørt opp en 15 kilometersløype på heia. Vi har en på seks kilometer som vi også kan kjøre opp, men vi prioriterer den på 15 kilometer først, sier Hauge.

Fidjeland skitrekk: På Fidjeland krysser de fingrene for at vinden skal gi seg.

— Vi har stolheis og barnetrekk oppe. Det blåser ganske godt her oppe, så jeg håper vinden løyer litt. Været avgjør jo mye, forteller driftsleder Torbjørn Tjensvold, til fvn.no.

Også på Fidjeland har de rail og hopp for de litt mer vågale.

Nettkamera Fidjeland

Tjørhomfjellet og Ålsheia: Daglig leder Ole Johan Tjørhom har hatt travle dager i det siste. Han kjørt rundt på parkeringsplassene i nærheten av skianlegget for å hente snø.

— Det har vært pyton vær her oppe. Kaldt og ufyselig. Men vi er klare for å åpne det meste til helga. Vi har to heiser, to traseér, pluss tauet til ungene som kommer til å være i drift, forteller Tjørhom.

Nettkamera: Tjørhomfjellet | Ålsheia

Ådneram skitrekk: I anlegget på Ådneram er alle skitrekkene åpne og klare for ski –og brettentusiaster.

— Det har kanskje kommet en eller to centimeter snø, men vi har fine forhold på kunstsnøen her, forteller Ånen Ådneram, daglig leder ved Ådneram skitrekk.

Forrige helg åpnet de Funparken der det er både hopp og noen railer. Ut fra alpinanlegget er det også kjørt opp 10 kilometer med langrennsløyper.

Nettkamera: Ådneram