SONGDALEN: Det var i en periode fra høsten 2006 til våren 2008 at mannen svindlet til seg verdier fra internettbutikken Gitarhuset, hvor han var ansatt.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett sendte mannen ut varer og beholdt pengene selv. Han skal videre ha tatt med seg varer hjem.

Noen måneder tidligere, i februar 2006, solgte mannen musikkutstyr til to privatpersoner for 5500 kroner. Varene var underslått firmaet han jobbet i.

Sendte varer til seg selv

I april 2008 solgte den tiltalte mannen en bærbar Packard Bell-maskin for 2500 kroner. Maskinen var underslått fra internettauksjonen Netthandelen, som har lokaler i samme bygg som Gitarhuset.

Omentrent samtidig satte mannen klistrelapper med sitt eget navn på pakker som var betalt av Netthandelens kunder. Varene ble levert hjemme hos mannen og senere solgt. Totalt fikk mannen med seg seks bærbare datamaskiner, en stasjonær maskin og andre varer til en samlet verdi av 18.496 kroner.

Erkjente sine synder

Overfor politiet erkjente mannen straffskyld på alle punkter og derfor ble saken fremmet som en tilståelsessak overfor tingretten i Kristiansand.

Retten mente at mannen hadde handlet forsettlig og med vinnings hensikt. Mannen er tidligere dømt for grovt tyveri fra en bankkonto og det mente retten var skjerpende.

— Tiltalte har ved sin handlemåte vist at han har et fast forbrytersk forsett. Han har over tid fått varer tilsendt hjem til seg selv. Disse varene var pakket og klargjort til forsendelse til kunder som hadde bestilt varer fra siktedes arbeidsplass, skriver retten i dommen.

Omfattende underslag

Ifølge retten dreier underslaget seg for cirka 170.000 kroner. Retten mente videre at det var ekstra alvorlig at varene ble solgt videre til uvitende tredjepersoner.

Mannen ba selv om samfunnsstraff, men retten mente at det ikke var tilstrekkelig. Aktor la ned påstand om fem måneder fengsel, hvor tre av månedene kunne gjøres betinget.

I tillegg ble det fremmet krav om tilbakebetaling av 92.000 kroner. Retten fant imidlertid ut at kun knappe 8000 kroner var dokumentert. Dermed slipper mannen å betale tilbake resten.

Aktors forslag om to måneders ubetinget straff og tre måneders betinget straff.

Styreleder i Gitarhuset, Einar Øgrey Brandsdal, ønsker ikke å kommentere saken til fvn.no.