KVINESDAL: — Et samlet formannskap ønsker primært å beholde dagens lensmannskontor i Kvinesdal sentrum, men skal enheter først slås sammen mener vi at alternativet med en ny politistasjon på Opofte burde vært utredet, sier ordfører Odd Omland.

Dermed prøver lokalpolitikerne i Kvinesdal å børste støv av de gamle tankene om å samle alle politiresursene i Farsund, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal og Hægebostad på Opofte, som i dag ikke er stort mer enn et veikryss med ubebygde og halvferdige næringstomter. På Opofte er det rundt 15 minutters kjøreavstand til både Farsund, Lyngdal, Flekkefjord og Kvinesdal.

Lensmann Jan Magne Olsen i Kvinesdal har tidligere snakket varmt om å samle alle politiressursene i Lister på Opofte, og bekrefter at han synes dette fortsatt er en god idé. Lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord mener at en slik lokalisering ville være i strid med Stortingets intensjon om at politiet skal være tilstede der folk bor.

— Opofte-alternativet er ikke ukjent for prosjektgruppa som ser på en framtidig organisering av politiet på Agder, men dette er i dag ikke et aktuelt alternativ. Det endringsforslaget som nå utredes er å samle politiet i Lister i Flekkefjord og Farsund, sier lensmann Anne Margrethe Ruud i Lyngdal.

26. mai vil politimesteren i Agder orientere kommunestyret i Kvinesdal om prosessen. Ordfører Odd Omland sier han vil lytte til det hun har å si, men at han så langt ikke har fått vite hvilke fordeler det vil være for befolkningen i regionen å legge ned flere lokale lensmannskontorer.