VALLE: Den 43 år gamle songdølen ble like før klokken 16 søndag funnet i god behold gående langs sørenden av Fisstøylvatnet på grensa til Telemark. Han hadde da vært savnet siden lørdag kveld.

— Han har vært ute og gått i hele natt, sier Sigurd Langeid, lensmann ved Bygland lennsmannskontor, til fvn.no.

43-åringen var på hyttetur til Stavedalen i Valle kommune sammen med fire kamerater. De kjørte inn på hver sin scooter, og i åtte-ni-tiden lørdag kveld bestemte songdølen seg for å legge ut på en tur alene opp i heia mot Finndalen på Austheiene i Setesdal.

— Han hadde kjørt seg fast i heia, og ble funnet av noen lokale ungdommer som deltok i letearbeidet, forteller Langeid.

43-åringen skal være i brukbar form etter den strabasiøse natten.

Dro på tur alene

Det var 43-åringens turkamerater som meldte mannen savnet klokken 13.26 søndag. Da hadde de ikke hørt fra kameraten siden han la ut på tur i 20-tiden kvelden i forveien.

— Han kom aldri tilbake. Kameratgjengen valgte derfor å lete etter kompisen dagen etter. Da de ikke fant ham, varslet de politiet klokken 13.26 søndag ettermiddag, sa Hans Petter Osaland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no søndag ettermiddag.

Helikopter på vei Det var lensmannen i Bygland, Sigurd Langeid, som organiserte letemannskapene. Fjellredningsgruppen i Valle ble satt inn i søket. I tilegg ble det rekvirert Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen Sola (HRS).

Kameratene til 43-åringen som var savnet lyktes ikke med å finne scootersporene til mannen. Grunnen skal være at det var så mange spor i området at det ikke var mulig å peile seg inn på det rette.

Dårlig kjent Ifølge operasjonslederen var ikke den savnede mannen være spesielt godt kjent i området.

— Det er helt åpent hvor han kan ha tatt veien. Stedet ligger mot grensa til Telemark fylke, fortalte Osaland i 15-tiden søndag.