Arkivfoto: Torbjørn Witzøe Foto: Arkivfoto (Torbjørn Witzøe)

LYNGDAL: — Dette er en alvorlig situasjon. Men vi legger vekt på at dette gjelder en anmeldelse, og alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist, sier rådmann Evy-Anni Evensen i Lyngdal kommune til fvn.no.Det var Farsunds Avis som først omtalte at en ansatt i kommunen er anmeldt for tillitsbrudd etter helsepersonelloven og kommunens etiske retningslinjer når det gjelder forholdet mellom ansatt og klient. Vedkommende er tatt ut av tjeneste, skriver avisen.

Evensen bekrefter overfor fvn.no at anmeldelsen gjelder overgrep mot mer enn én klient, og at tilfellene skal ha skjedd i år. Hun vil imidlertid ikke gå i detalj om hva overgrepene gjelder.

Alle involverte varslet

Rådmannen forsikrer om at de berørte klientene, pårørende og kommuneansatte blir godt ivaretatt.

— Vi har god oversikt over situasjonen. Vi har hatt samtaler med alle involverte, sier hun, og legger til at berørte og pårørende blir fulgt opp av ekstern kompetanse, fagteam og habiliteringsteam. I tillegg har kommunen kontakt med fylkeslegen.

Lyngdal kommune har omkring 600 ansatte fordelt på 430 årsverk. Også disse får tilbud om hjelp til å takle situasjonen.

Kriseteam fra Kvinesdal

— Vi har inne kriseteamet fra Kvinesdal. Når en ansatt er mistenkt for noe alvorlig blir de ansatte på den ene siden sinte, men på den andre siden skuffet og fortvilet. Sannsynligvis er skaden forvoldt i kommunen, derfor synes vi ikke det var riktig å bruke vårt eget kriseteam. Det er godt vi har en god nabo i Kvinesdal, sier Evensen.

— De ansatte får tilbud om nye samtaler i morgen, og på fredag har vi en oppsummering, sier hun.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med Agder politidistrikts etterforskningsenhet om saken.