BIRKENES: — Jeg har bestemt meg for å holde butikken åpen ut året, sier butikksjef Kathrine Vestøl til Fædrelandsvennen.

Omsetningssvikt, innbrudd og kostbare reparasjoner er årsaken til at Kathrine Vestøl vurderer å stenge butikken for godt.

— Hvis omsetningen skulle stige kraftig, vil jeg selvsagt vurdere å fortsette driften, sier Vestøl.

— Nærbutikken betyr mye for oss. Spesielt barnefamiliene i bygda. Det blir vanskelig om butikken må stenge. Da blir jeg lei meg. Jeg håper vi alle kan bli flinkere til å handle på nærbutikken, slik at vi kan beholde den, sier Tetyana Haaverstad.

Butikken på Engesland har opplevd turbulente tider før også, men etter krisemøter har alltid folk støttet butikken såpass at det har gått rundt.

Stine Stålesen er en av de tidligere driverne av butikken. Hun bekrefter at det er vanskelig å drive på Engesland.

— Det er hele tiden en kamp om kundene. Folk handler på andre butikker på vei hjem fra jobb. Alle må bli flinkere til å bruke nærbutikken sin, sier Stålesen.

— Dette blir siste forsøk fra min side. Butikken er ingen gullgruve. Det blir altfor mye jobb og lite penger. Omsetningen må opp, understreker Kathrine Vestøl, som overtok driften sommeren 2010.

FORSTÅR: Stine Stålesen (t.v.) drev butikken tidligere og forstår at Kathrine Vestøl er i ferd med å gi opp. Hun mener alle i bygda nå må bruke butikken til mer enn klatthandel. I kassa Hege Thorsen. Foto: Helge Corneliussen