KRISTIANSAND: Den 66 år gamle drosjesjåføren ble fotografert i vestgående løp i Baneheitunnelen 29. september i fjor i en hastighet på 75 kilometer i timen.

Etter mange purringer fra politiets ATK-senter svarte endelig drosjesjåføren på henvendelsene, men han benektet å ha kjørt i oppgitt hastighet.

Forelegget på 2700 kroner ble nektet vedtatt, og dermed endte saken i Kristiansand tingrett.

Mener ATK-boksen målte feil

I retten hevdet drosjesjåføren med bestemthet at han selv hadde sett på speedometeret idet han kjørte inn i tunnelen, og da det blinket. Speedometeret viste 69 kilometer, og dermed hevdet mannen at ATK-boksen har målt han feil.

I retten mente drosjesjåføren at omkretsen på dekkene kunne ha gitt en feilmåling i forhold til akselavstanden.

Kristiansand tingrett viste ingen nåde overfor taxisjåføren. I stedet for en bot på 2700 kroner ble den hevet til 3500 kroner, fordi tilståelsesrabatten falt vekk. I tillegg må sjåføren betale 2000 kroner i saksomkostninger.

På rullebladet

De samlede kostnader ved å nekte å vedta forelegget ble fordoblet for sjåføren, som i retten sa at det var ingen gullgruve å drive som taxisjåfør.

Avgjørelsen i retten betyr at mannen også får hastighetsoverskridelsen registrert på rullebladet, noe han kunne unngått ved å vedta et forenklet forelegg.

"Retten legger etter bevisføringen til grunn at det foreligger en gyldig måling", skriver tingrettsdommer Lillian Skranefjell i sin avgjørelse.