FINANSMAGNAT: Ronald O. Perelman er en av verdens rikeste karer. Nå kommer balja hans til Kristiansand. FOTO: DAVID SHANKBONE

KRISTIANSAND: I morgen kommer superyachten C2. Kapteinen har en stund planlagt anløpet i Kristiansand.Skipet, som er bygget av rederiet Abeking & Rasmussen i 2008, har hatt prosjektnavnene "Ann" og "Blue Sky" før den amerikanske multimilliardæren Ronald O. Perelman døpte den til mystiske C2. Perelman er en finansakrobat av dimensjoner. Han er listet som USAs 23. rikeste mann av Forbes, og styrer blant annet kosmetikkgiganten Revlon. Selskapene hans har også vært tungt involvert i filmbransjen, (han eide blant annet 80 prosent av Panavision) og han var gift med skuespilleren Ellen Barkin fra 2000 til 2006. Hun var forøvrig hans fjerde kone.

Hvorvidt Perelman selv er med skipet sitt inn til Kristiansand, vites ikke.

Med eksteriør og interiør av Reymond Langton, snakker vi om 79 meter ren og skjær luksus, på en fot nær. Det vil si, dersom akterluka er lagt ned, og de to lekre vannscooterne som er bygget som små replikaer av moderskipet ligger klare, bikker nok båten over 80. Siden prosjektet ble kjent, har C2 vært en av de mer mystiske yachtene omgitt av spekulasjoner, og det lekker svært lite informasjon ut, selv til garvede yachtspottere .

Skipets AIS-data så slik ut, etter at de gikk fra Harlingen i Nederland tirsdag:

Area: North Sea

Last Known Port: HARLINGEN

Destination: KRISTIANSAND

ETA: 2011-06-08 06:00

Havnevakta kan bekrefte informasjonen.

— Båten er ventet inn omkring klokken 08.00. De skal bunkre, og har også bestilt mobilkran til noe arbeid ombord, sier havneinspektør Roald Endresen til fvn.no.

Mobilkranen skal etter det fvn.no kjenner til brukes til å låre en lettbåt.

Det luksuriøse skipet klapper til kai ved Lagmannsholmen ved kai 21, dermed blir den kanskje vanskelig å besiktige for menigmann. Derfor er rådet vårt: Gå ut i morgen tidlig med båt, så kan du antagelig kjøre side om side med yachten inn leia.

FØLG SKIPET: Kan du ikke gå ut selv, kan du følge skipets bevegelser her:

Følg skipstrafikken live på fvn.no

Bildet er lånt ut med tillatelse fra superyachts.com