Ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett har storebroren over en periode på tre-fire år flere ganger begått overgrep mot lillesøsteren. Det første overgrepet skal ha skjedd da jenta var cirka ti år.

I tillegg til fengselsstraffen må den domfelte betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning til lillesøsteren.

I dommen fra tingretten heter det blant annet at «i egenskap av å være en storebror som fornærmede så opp til og med en aldersforskjell som nevnt, mener retten at tiltalte har utnyttet en særlig tillitsposisjon. Til dette kommer at overgrepene har skjedd i fornærmedes hjem og i et tilfelle i tiltaltes leilighet, – steder hvor fornærmede normalt hadde all mulig grunn til å føle seg trygg. Den generelle risikoen for skadevirkninger av psykisk art er etter rettens oppfatning således blitt forsterket ved at overgrepene er begått av en nærstående som fornærmede hadde tillit til og som hun normalt skulle føle seg trygg sammen med. Overgrepene utgjør alvorlige brudd på et særlig tillits— og tilknytningsforhold og tiltalte har ytterligere vanskeliggjort fornærmedes situasjon ved å pålegge henne taushet om det som skjedde».

Retten har lagt skjerpende vekt på at den fornærmede lillesøsteren gjennom oppveksten har hatt store problemer som følge av overgrepene.

«Fortsatt opplever hun ut fra sin forklaring ofte å føle seg skitten, hvilket fører til at hun kan dusje flere ganger om dagen uten at hun føler seg ren. Hun plages fortsatt av hyppige mareritt knyttet til tiltalte. Hun våkner regelmessig på natten som følge av dette med redusert nattesøvn til følge. Hun opplever derfor i hverdagen stor grad av tretthet som følge av søvnmangel».