KRISTIANSAND: — Det kommer til å bli et slit, med mange utfordringer. Men når veien står ferdig vil det være et kjempe løft, sier prosjektleder i statens vegvesen, Stig Berg-Thommasen til fvn.no.

Han så i dag at regionveisjef Andreas Setsaa, sjef for anlegg i NCC Construction, Håkon Tjomsland og daglig leder i Repstad anlegg, Mona Mortensen signerte kontrakten om ny Vågsbygdvei. En kontrakt verdt 595 millioner kroner, slik at det skal bli firefelts vei fra Kristiansand til Vågsbygd.

Skal avvikle trafikken

— Vi kommer selvsagt til å møte mange utfordringer, både når det gjelder tunnelene og portalene, men også for å få avviklet trafikken, sier Berg-Thommasen, og legger til at han tror det blir viktig å ha et godt samarbeid, også med trafikantene.

Daglig leder Mona Mortensen, i Repstad anlegg forteller at planleggingsfasen har vært viktig for avvikling av trafikken.

— Vi har jobbet mye med planleggingen, det blir veldig viktig at vi har en klar plan på hvordan trafikken skal avvikles slik at det skaper minst mulig stopp. Trafikken i området er allerede helt på bristepunktet. Men vi har en god plan, og det er en god start. Så det blir veldig kjekt å komme i gang med prosjektet, sier Mortensen.

Hun forteller at det blir viktig å planlegge jobbene slik at en ikke hindrer trafikken på det mest hektiske.

Etablerer seg i sør

Leder for anlegg i NCC Construction, Håkon Tjomsland, tror det kan bli en viktig tid for NCC på Sørlandet.

— Vi har ikke hatt veldig mye med denne regionen å gjøre, så det blir veldig bra for oss å få etablert et kontor på Sørlandet. Samtidig er dette et felt vi har gode kunnskaper på og et prosjekt vi ser frem til å jobbe med. Det blir veldig spennende, sier Tjomsland.

Statens vegvesen hadde fått laget 3D-bilder av hvordan anlegget skal bli som de viste frem i forkant av signeringen.

Slik blir veien. Foto: Svein Rune Kjøllesdal