MANDAL: — Alle er ved godt mot her nå. Kontraktene er kjempemessige nyheter for bedriften, og vi som jobber her ser lyst på fremtiden. For det har vært nedgang her, som andre steder, sier Stein Jønsrud.

Klubblederen i Båtservice Offshore på Gismerøya gleder seg over de nytegnede kontraktene arbeidsgiveren har gjort med Statoil.

— Nå håper jeg de 5-6 permitterte kan komme tilbake, legger Jønsrud til.

Mandalsbedriftens daglige leder, Rune Fredriksen, tror dét kan skje kort etter ferien:

— Kontraktene vi nå har fått gjør mulig å holde 20-30 mennesker i sving, inkludert dem som har vært permittert. Vi har en god situasjon, og store forhåpninger, uttaler Rune Fredriksen på vegne av en bedrift med kraner, vinsjer og rørinstallasjoner som spesialitet.

Oppdrag verdt 25 millioner kroner dreier seg dels om å erstatte elektriske kraner på oljefeltene Statfjord og Gullfaks i Nordsjøen, dels å levere en spesialmaskin til oljefeltet Snorre A, skriver Lindenes.

Som en såkalt ECPI-kontrakt (engineeering, procurement, construction and installation) innebærer Statoil-avtalen at Båtservice Offshore både designer, kjøper inn deler og konstruerer produktene lokalt i Mandal. Og det blir også selskapets egne mekanikere som skal installere dem ute i Nordsjøen – takket være kursing i offshore-arbeid.

— Vi får et nytt bein å stå på, og har rykket opp en divisjon der vi kan levere «full pakke». Vi visste 2010 ville bli tøft, så dette er gøy for oss, sier han til Fædrelandsvennen – og forklarer at forarbeidene til dette har pågått over tid.

Blant annet har Båtservice Offshore tidligere gjort «småjobber» for Statoil via underleverandører, og skaffet seg i vår en ny HMS-sertifisering.