SONGDALEN: — Dette er en gledens dag for Songdalen kommune, sa ordfører Johnny Greibesland til de drøyt 70 fremmøtte under åpningen av gang og sykkelveien på Nodeland tidligere i dag. Han var for anledningen iført sykkelhjelm og t-skjorte merket ”Trykt med Johnny”.

I POMP OG PRAKT: Pensjonert lensmann Knut Koland fikk æren sammen med nåværende lensmann Terje Pedersen å åpne gang- og sykkelstien ved Nodeland. Foto : Magnus S. Fossen Foto: Magnus S. Fossen

— Det har lenge vært trafikkfarlig for de myke trafikkantene her, noe som jeg tror har vært grunnen til at vi aldri har vært en sykkel-kommune, men nå med denne nye etterlengtede sykkelveien så har vi ingen unnskyldning lengre, humrer han fra sykkelsetet.Tidligere lensmann Knut Koland fikk sammen med lensmann Terje Pedersen det ærefulle oppdraget med å klippe snoren og åpne gang- og sykkelstien.

— Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve dette. Jeg hadde en venninne som ba hele veien mens hun syklet fra Nodeland og til Brennåsen. Nå slipper hun det, fortalte den spreke 88 åringen som trengte litt starthjelp med å lede folketoget av syklister i alle aldre.

Se videoen av politimestrene Koland og Pedersen som klipper snoren i videoen over.

Den 1,6 km lange strekningen har kostet 21 millioner og er finansiert med bompenger fra bomringen i Kristiansand.

— Strekningen er en del av den ”myke pakken” fra bompengene og nå er det sammenhengende gang og sykkelsti helt fra Hortemo og til Kristiansand, forteller Bjørne Jortveit i Areal- og transportprosjektet i Kristiansandsregionen.

Blant de fremmøtte var det alt fra de helt minste til de eldste, og en av dem som hadde funnet fram sykkelen for å prøve den nye sykkelveien var Arve Bjørnestøl på 86, som hadde ventet lenge på den nye gang- og sykkelstien.

— Det var på tide, den skulle gjerne kommet før for nå er jeg jo nesten for gammel til å bruke den. Men jeg skal vertfall prøve å sykle hele veien, fortalte han før han satte seg på sykkelsetet for å følge de andre syklende mot Brennåsen.