ARENDAL: — Vi har fått inn et par tips som vi fortløpende har sjekket, forteller politiførstebetjent Svein Otto Halvorsen ved Arendal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Vaktlederen sier politiet har igangsatt etterforskning på bakgrunn av tipsene. Opplysningene vil samtidig bli tatt videre når det kommer etterforskere og politispesialister på jobb igjen tirsdag morgen.

— Vår oppgave i kveld (mandag) er først og fremst å ta imot de tipsene som kommer, sier Halvorsen.

Funnet av elever

Det var mandag ved 07-tiden at kvinnen i 40-årene ble funnet av elever og foresatte som var på vei til Nesheim skole. Kvinnen lå på et busstopp langs E 18. Politiet antar at dødsfallet har inntruffet søndag kveld eller natt til mandag. Dødsårsaken er foreløpig ukjent. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig, men har ikke grunnlag for å si at kvinner er utsatt for noe kriminelt.

— Det vet vi ikke foreløpig. Vi holder alle muligheter åpne og etterforsker bredt, sa innsatsleder Bernt Byklum Bjerke til Fædrelandsvennen mandag.

Åstedet ble mandag morgen undersøkt av kriminalteknikere. Den døde kvinnen skal ikke ha merker som tyder på at hun er utsatt for vold.

— Krimteknikere har undersøkt stedet, og patruljen har innhentet informasjon. Det kan muligens være et fall på glattisen, sa operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt mandag.

Fant telefon på stedet

Kriminaltekniker Ørjan Stokke var på funnstedet mandag. Han sier politiet etterforsker bredt og ber publikum om tips.

— Vi er svært interesserte i tips fra folk som kan ha sett kvinnen i området søndag kveld, eller vet hva hun har gjort her, sier Stokke.

Vaktleder Svein Otto Halvorsen opplyser sent mandag kveld at politiet har gjort framstøt for å komme i kontakt med avdødes pårørende.

— Jeg vet blant annet at det er gjort noen tiltak i forhold til funn av en telefon på stedet. Men foreløpig er vi helt i startfasen av etterforskningen og søker derfor bredt, sier Halvorsen.

Fædrelandsvennen var sent mandag kveld i kontakt med jourhavende jurist i Agder politidistrikt som sier saken ikke har endret karakter i løpet av dagen.