LILLESAND: — Dagens vinduer har for dårlig kvalitet med hensyn til trekk og andre ting. Vi har forsøkt å reparere dem, men ønsker nå å skifte dem ut, sier enhetsleder for bygg og eiendom, Odd Steindal.

Samtlige vinduer som ligger på sjøsiden av bygget vil bli skiftet ut. Blant disse er alle vinduene i bystyresalen og på ordførerens kontor i byggets andreetasje.

Vil ikke oppgi pris

Arbeidet med utskiftning skal gjøres av Olav Eigeland AS, som vant den lokale anbudsrunden. Steindal nekter å oppgi hva selve arbeidet vil koste, men anslår at totalkostnaden vil bli i overkant av 600.000 kroner.

— Vi gikk ut til fem lokale aktører som vi vet kan dette med fredede bygg. Siden prisen lå under 600.000 var det tilstrekkelig kun å gå ut lokalt, sier Steindal.

Rådhusbygningen fra 1734 er fredet. Arbeidet kan kun utføres av håndverkere som er godkjent av fylkeskonservatoren. Lillesand kommune er nå i dialog med kulturminnevernavdelingen i Aust-Agder fylkeskommune for å sikre at gjeldende regler blir fulgt.

— Vi ønsker at det skal bli tilnærmet likt slik det opprinnelig så ut, men samtidig ha en så god kvalitet at det blir greit for dem som skal jobbe der, sier Steindal.

Rådmannen fornøyd

De 26 vinduene som skal skiftes ut er engelske skyvevinduer, som går under navnet "Fashion Bow". Vinduene satt inn etter rådhusbrannen i 1976. Fungerende rådmann Geir Jenssen er godt fornøyd med at vinduene skiftes ut.

— Det er fint at vinduene i bystyresalen skiftes ut, men det viktigste er nok at forholdene i første etasje blir bedre, sier Jenssen.