Vi i Fædrelandsvennen følger også krisen tett. Er du eller din bedrift rammet? Vi vil gjerne høre fra deg. Tips oss, eller delta i debatten under.

Fædrelandsvennens strøm-team. F.v. Henrik Ihme, Margrethe Saga, Kjetil Reite og Janne Birgitte Prestvold. Foto: Kjartan Bjelland / Fædrelandsvennen

Under finner du lenke til alle sakene vi har omtalt her. Debatten finner du helt nederst.

Debatt

  • Fædrelandsvennens debattregler finner du her.

Hvordan rammes du? Del med oss! Husk fullt navn.

Send inn

Bra artikkel. Men hvorfor ikke fokusere på strømselskapens og kommunens griskhet. De har forhåndssolgt strøm. Til lave priser. Brukte Hedgefond for og sikre gevinst som igjen gjør strømmen dyrere. Agder Energi har en av de høyste nettleier i Norge. Vi i Agder betaler for utbygging av overføringskapasitet til utlandet. Hvor mange ganger skal vi betale for nettet og vannmagasinene.

Hvor ikke selge konsesjonskraft billig til innbyggerne og industrien.

De kan gi REC avtale på 50-60 øre hvorfor ikke til alle ???????????

Roy Olsen

Vi rammes i liten grad som privatpersoner, sammenliknet med våre naboland. Jeg styrer varmtvannberederen til tidsperioder hvor det er billigst strøm, samt at vi har en veldig bra refusjonsordning. Det er verre med bedriftene.

Kenneth Pedersen

Vi er to voksne, en baby og to større barn. Vi bruker ingen strøm til fyring, kun vaskemaskin/oppvaskmaskin og dusj (som vi alle bruker raskt!) strømregningen for august kom på nesten 4000 kr. Dette er mye mindre enn hva enkelte av mine venner måtte ut med, men likevel en vanvittig sum! Hvordan skal dette gå til vinteren, når ovner må på?! Jeg er redd min nyfødte kommer til å bli syk fordi vi ikke kan klare å holde huset varmt. I tillegg er det økning på matvarer. Dette er ikke rettferdig. Rike Norge gjør vanlig folk fattige. Og fattige, enda fattigere. Bare de rike som klarer seg nå.

Madelene Bjørkløw.

Skyland trampolinepark har store lokaler i gamle bygninger og vi er hardt rammet av strømkrisen. Vi reduserer nå vår åpningstid, vi vet ikke hva vi skal gjøre til vinteren ennå. Vi håper regjeringen tar til vett og kommer med tiltakspakke til bedriftene og legger begrensninger på strømselskapenes eksport av strøm og tømming av magasinene, samt endrer deres beskatning slik at de kan inngå fastprisavtaler på lavere nivåer. Nødvendige rammevilkår for å drive næring i norge er i ferd med å forsvinne dersom dagens strømpris er den nye normalen. Håper snart regjeringen forstår alvoret.

Jørgen pettersen

Hei, Jørgen. Det er en sak vi gjerne vil lage. En av våre journalister kontakter deg.

Kom gjerne med flere tips om bedrifter og andre som sliter!

Mari Horve Reite, debattredaktør

Skråblikk:

Jeg tror tiltaket regjeringen kommer med til bedriftene er en kraftig oppbemanning i avdelingen som følger situasjonen nøye. Kanskje et eget direktorat? "Direktoratet for å følge saken nøye"?

På denne måten kan regjeringen vise til at de har økt bevilgningene kraftig og at de har gjort noe med saken samtidig som de sikrer at det ikke drypper en eneste krone i lomma på private bedriftseiere. Genialt?

Kenneth Bjørnestøl

Veldig bra reportasje, dog med en trist og riktig virkelighetsbeskrivelse.

Regjeringen har i mange medier kunngjort at det går bra for norsk næringsliv. Regjeringen kommuniserer også at de må akseptere at aktører som får økonomiske problemer som følge av økt strømpris heller få gå konkurs.

Regjeringen snakker varmt om tiltak i form av låneordning før økte strømpriser. De aller fleste vet at lån skal brukes til investeringer og ikke til finansiering av forbruk/drift. Denne form for tiltak minner blant annet om historier vi har hørt i Luksusfellen?

Trond Rannestad

Er det ikke på tide å kontakte politikere fra regjeringspartiene i Agder også de lokale og spørre hva de gjør eller har gjort for å bedre situasjonen til småbedrifter ,og de som har minst i samfunnet. Noen innflytelse har de vel sentralt? Vi ser jo ikke noe til de i debatten.

Sveinung Johnsen

Hei. Det er et godt innspill. Vi har snakket med noen av dem, men det har vært sporadisk, og før situasjonen ble slik som nå.

Mari Horve Reite

La den rødgrønne regjeringen fortsette med å straffe de "rike" det er snart ingen igjen å melke. De som ikke har rømt landet går snart konkurs, også privatskolene. Fin måte å få de vekk på. Hva har vi igjen her i landet, arbeidsdyktigheten personer på NAV.

Melvin Hjorth

Hei, Melvin. Her forstår jeg ikke helt hva du mener. Denne saken handler om strømpriser, ikke skatt for de rike. Fint om vi holder oss til saken i diskusjonen.

Mari Horve Reite

Hva gjør landsdelens fylkes og komune politiker som er genral forsamling for Agder Energi/ Los.

Her må det vel kunne gis noen instrukser osv

Svein Tange Jensen

Overskudd siste 5 år:

Jens Eide 20 millioner

Edgars Bakeri 16 millioner

Verket invest(Sørlandsbadet) 23 millioner

Den lille dyrehage 11 millioner

Bør staten hjelpe disse investorene eller bør vi heller dele ut skattepengene til de fattige?

Trond Aanensen
User image

Vi kan gi en stor takk til Tyskland og Storbritannia for denne situasjonen vi er i nå.

Det er ikke noe Putin sin feil. Det er Europa/EU hodeløse energipolitikk som de har drevet med i 20 år. EU har ikke letet etter gass på 20 år.

Det er synd høyresiden og venstresiden har nesten samme energipolitikk når det kommer til EU

Erik Mersland

Masse nyskaping blir satt på vent.. verdiløse budsjetter da de ikke lenger er forutsigbare..

Christer Øksendal

Veldig bra sammendrag! Skulle blitt printet ut i 169 eksemplarer og delt ut på stortinget!

Rolf Sommerseth

Takk for det. Synes det er viktig å vise hvor bredt dette rammer. Husk at du kan dele denne digitale saken med så mange du bare vil. Inkludert de på Stortinget.

Mari Horve Reite

Støres personlige forhold til EU er hovedgrunnen til handlingslammelsen. Vårt bidrag til EU må ligge på gass, ikke strøm. Tyskland alene konsumerer 20,000 GWh, da har 15 GWH som Norge sender sørover liten betydning. Øk gass eksporten til maksimalt, og steng av strømeksporten.

Knut Erik Severinsen