Kristiansand: — Det er kjempegøy, men jeg trodde ikke helt på dem da de ringte og fortalte at de hadde valgt meg. For å være helt sikker spurte jeg om de hadde ringt til riktig person, om det var meg de egentlig skulle ha fatt i, sier Silje Serigstad.

I begynnelsen av mai meldte hun seg på i konkurransen om å bli Maybelline-modellen 2004, og i helgen falt dommen. Selv om hun aldri har jobbet som modell før, var hun juryens førstevalg i årets konkurranse.

— Hun er ei veldig pen jente, med et friskt, sporty og naturlig utseende. Alle finalistene hadde noe spesielt ved seg, men Silje hadde alt. Hun er akkurat det Maybelline er ute etter, sier jurymedlem Caroline Johnsen fra Spray.

1000 konkurrenter

Silje innrømmer at hun alltid har hatt en liten modell i magen. Da hun hørte om konkurransen på TV2 bestemte hun seg for at dette var hennes sjanse til å gjøre noe med det.

— Jeg sendte inn noen bilder av meg selv, og et par uker senere fikk jeg beskjed om at jeg var blitt ukevinner og var med i finalen. Jeg ble veldig overrasket, jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle vinne. Men jeg gikk jo og håpet og tenkte på det innimellom, sier Silje.

Det var flere enn 1000 påmeldte jenter til konkurransen.

Enestående sjanse

En del av premien innebærer en tur for to til New York, hvor hun og kjæresten skal rundt og møte forskjellige modellbyråer.

— Kanskje er dette starten på noe stort?

— Jeg håper det. Jeg vet ikke helt hva som kommer til å skje nå fremover, men dette er jo en sjanse jeg bør bruke så godt jeg kan. Det er veldig gøy å posere, jeg trives foran kamera, og dette er min sjanse til å slå gjennom som modell. Jeg kunne også tenke meg å gjøre litt andre ting, prøve meg på catwalken for eksempel, forteller Silje.

Hun tror det bare er en fordel at hun er litt eldre enn de fleste jenter er når de starter modell karieren sin.

— Jeg tror nok det kommer til å hjelpe meg. Jeg er kanskje litt mer rolig og selvsikker enn mange av de unge jentene. Hvis jeg lykkes tror jeg også det kan hjelpe meg å holde beina på bakken. Det er veldig viktig.

<p/>

<b><font size="2" face="Verdana,Arial,Helvetica" color="#ff0000">Vil du lese mer? Se vår papirutgave.</font></b>