HOVDEN: Bjørnar Mørenskog satte opp splitter nye løypeskilt foran Hovden Fjellstoge fredag. Eieren av den populære turist— og vandrehytta ved riksvei 9 venter storinnrykk av bilende så vel som støvlegående turister i ukene som kommer.

Bare så synd, synes Mørenskog - at gjestene hans må gå flere kilometer fra turisthytta langs asfaltert vei til Hovden Skisenter eller Appartementshotellet for å finne utgangspunktene til stedene som skiltene viser til - blant annet Sloaros, Haukelisæter, Blæskestadmoen, Tjørnbrotsbu og Berdalsbu. De burde ha kunnet gått rett ut i den praktfulle naturen fra Hovden Fjellstoge, mener han, gjestene og turistforeningene.

— Vi er vel Norges eneste turisthytte uten merkede løyper, sier Bjørnar Mørenskog en smule oppgitt.

I tre år har han og Kristiansand og Oplands Turistforening ventet på svar fra grunneierne i området på hvor løypene fra knutepunkt Hovden Fjellstoge skal gå.

— Vi ønsker en sikker krysning av Otra, så ei løype ned langs elva og over Lundebøteigen der den kan møte dagens turistløype til Sloaros, sier Mørenskog.

For øvrig er Bjørnar Mørenskog verken fornøyd eller misfornøyd med turistsesongen så langt i sommer. Den har verken vært god eller dårlig, mener han.

— Jeg liker å se sommeren under ett før jeg uttaler meg. Sesongen er lang. Den strekker seg langt inn i september for vårt vedkommende. Fjellet er seinere enn ved kysten, vet du, sier han. Det er først nå at vertskapet ved Hovden Fjellstoge anbefaler fotturistene å legge ut i fjellet.