– Dette er et drama for Storbritannia og for hele Europa, som også ble rammet da Madrid ble bombet i mars 2004, sa den franske statsministeren Dominique de Villepin torsdag.

Frankrike hevet terrorkoden til nest høyeste nivå i terrorberedskapen, opplyste statsministeren. Også italienske, tyske, spanske, nederlandske, polske, russiske, portugisiske, kypriotiske og tsjekkiske myndigheter økte sikkerhetstiltakene etter eksplosjonene i London.

– Hele Europa er i alarmberedskap, sa den italienske innenriksministeren Giuseppe Pisanu.

I Spania ble det utplassert soldater ved handlesentra, elektrisitets— og vannverk, sportsarenaer og andre mulige mål for angrep. Over hele Europa er sikkerheten skjerpet på flyplasser, kraftverk, tognett og ved britiske institusjoner.

Også i USA ble terrorberedskapen skjerpet på tog og andre kollektive transportmidler med unntak av fly. T-banen i New York og Washington, de to byene som ble rammet av al-Qaida-angrep 11. september 2001, trappet opp terrorberedskapen.

Amerikanske myndigheter opplyste torsdag at de ikke anså trusselen for angrep i USA som overhengende og hevet derfor ikke terrornivået fra det nåværende nivået. (©NTB)