KRISTIANSAND: — Jeg har jobbet på blomsterforretning i mange år, og har alltid hatt interessen for alt som vokser og gror, forteller Britt Blomberg Albrecht, eier av denne helt spesielle blomsterfloraen i en blokkleilighet på Lund. Et helt fantastisk syn møter deg i det du stiger inn på den 60 kvadratmeter store terrassen. Her blomstrer det over av roser, lobelia, flittiglise, magritter, campanula, fuksia og mer til.

— Jeg har ingen idé om hvor mange blomster og planter jeg har her, men jeg bruker nok en god time daglig på vanning og stell, forteller Britt. Sesongen begynner rundt 17. mai og varer til ut september. Da flytter hun inn alt som kan overvintre. Noen blir dekket av striesekker og får plass under halvtaket på terrassen, mens fuksiaene og georginene finner veien ned i kjelleren.

— Jeg begynner å klø i fingrene når vinteren kommer, og jeg ikke lenger har blomstene mine, men heldigvis har jeg barnebarn, forteller den ivrige pensjonisten. Mannen hennes drev det gamle samvirkebakeriet, og jobber fortsatt som baker. Han har ikke vært like interessert som sin frue, i alt som vokser og gror, men Britt røper at han begynner å få litt grønne fingre han også.

— Nå ser jeg ofte at han går og kniper av blomster, ler Britt, og er strålende fornøyd med at mannen hennes hjelper til i «hagen». Og det er ikke bare Britt og mannen hennes som får glede av den vakre terrassen i full blomst. Naboene rundt kan også nyte utsikten inn, og de er flinke til å kommentere det flotte synet.

— Jeg får hele tiden kommentarer, og de påstår at de ikke savner noen hage. Vi har jo deg under sier de.

Og det er ikke bare sine egne blomster hun steller godt med. Både uteområdet ved blokka og datterens hage får en kjærlig omgang pleie når Britt setter i gang.

— Datteren min er på ferie i 14 dager, og da steller jeg hos henne også. I denne perioden bruker jeg nok opp mot fire timer på hagestell, avslutter Britt.