KRISTIANSAND: — Dette er noe av det rareste jeg har sett, forsikrer Lau, og gløtter forsiktig på peisdøra. Der inne stirrer to svarte øyne forvirret tilbake. Kråka var nok minst like fortumlet som husverten, da den kvelden i forveien tok turen ned gjennom pipa og til slutt havnet inne bak glassdørene i peisen.

— Jeg hørte bare noen lyder da jeg kom hjem i fire-tida i dag, og skjønte etter hvert at det måtte være noe som levde inne i peisen min! Det er absolutt ikke umulig at kråka kan ha vært der inne helt siden kvelden i forveien, forteller Lau.

Han trodde først det var en rotte eller mus som hadde forvillet seg inn i peisen, og fikk sjokk da det viste seg å være en sprell levende kråkeunge.

Kom ned pipa

I ren julenissestil har kråka tatt turen fra friheten utenfor og ned gjennom pipa på det gamle trehuset i Tollbodgata.

— Den har nok ramlet helt ned i bunnen av feieluka, og derfra tatt turen gjennom det lille røret som fører inn til peisen. Røret er bare 13 centimeter i diameter, så det er ganske godt gjort! forsikrer Lau.

Han innrømmer at ønsket om husdyr har vært til stede, men at en sotete kråkeunge ikke akkurat var det han hadde forestilt seg.

— Jeg tror heller jeg kjøper meg en hund. Dette kom litt brått på, smiler Lau. Den forvirrede kråka ble derfor pent og forsiktig fanget i et håndkle og ført uskadd ut i friheten.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no