LILLESAND: — Det er et paradoks at Lillesand kommune ønsker fast bosetting på Ågerøya, samtidig som de ikke legger til rette for at de som flytter ut hit skal få båtplass. For bor man på en øy, så trenger man båtplass. Det sier seg jo selv, sier Svenny Karlson og Svein Vik Såghus til Fædrelandsvennen.

Paret kjøpte et rødmalt hus midt på Ågerøya i oktober i fjor. I februar flyttet de ut med alt sitt jordiske gods på en lekter, og drømmen om å bli øyboere gikk endelig i oppfyllelse for dem. Ekteparet understreker at da de kjøpte huset var de klar over at det ikke fulgte med båtplass verken på fastlands- eller øysiden.

— Vi ønsker derfor ikke å stå frem som noen grinebitere. Vi visste jo at det ikke fulgte med båtplass da vi kjøpte huset. Men vi mener det er på sin plass å belyse at kommunen har et ansvar her. Ordføreren gikk nylig ut og skrøt av at det er gjort investeringer på åtte millioner kroner i Kjøbmannsvig og på Ågerøya i forbindelse med vannforsyning og avløpspumpestasjon for å legge til rette for fast bosetting på øya. Men det holder ikke i praksis. Skal man bo på en øy så må man ha båt, og følgelig en plass å legge båten, sier de, som begge har sin daglige arbeidsplass i Kristiansand.

— For å være ærlig så ville jeg heller hatt brønn og båtplass, enn kommunalt vann og ikke båtplass, legger Karlson til.

I juni fikk ekteparet tildelt en båtplass på landsiden, i Kjøbmannsvig. Men fremdeles mangler de båtplass på øya.

— Vi kjenner til flere andre fastboende her ute som er i samme situasjon, og nå står også flere tomter byggeklare uten at det følger båtplass med. Vi vet for øvrig at problemet med manglende båtplasser er tatt opp med kommunen av andre fastboende tidligere, uten at det har ført frem til en løsning. Selv har vi flakket litt rundt og lagt båten der hvor det har vært ledig, som oftest på Statnetts brygge. Men det er ikke kjekt å føle at man hele tiden legger til ulovlig. Vi har derfor et innstendig ønske om at kommunen ser nærmere på saken. Etter vår mening er det nemlig flere mulige løsninger på å anlegge nye båtplasser på Odden, noe vi også har skissert i et brev til kommunen, sier Karlson og Vik Såghus.