Amerikaneren kjørte seg opp fra tredje til førsteplass takket være en solid finaleomgang. Benjamin Raich ledet etter første omgang, men klarte ikke å matche Miller og falt ned til delt fjerdeplass med Millers landsmann Erik Schlopy.Franske Vincent Millet lå som annenmann etter første omgang, men i likhet med både Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt kjørte han ut midtveis i finaleløypa.

Østerrikeren Christian Mayer, nummer seks etter første omgang, tok annenplassen foran overraskelsen Sami Uotila fra Finland, som er gått tre år på skigymnas i Norge. Finnen lå bare på 14. plass etter første omgang, men hadde tredje beste tid i finaleomgangen og tok den siste plassen på pallen.

Aksel Lund Svindal var eneste nordmann som kom til mål i begge omganger. Han kjørte seg opp fra 28. til 20. plass og sikret seg flere viktige verdenscuppoeng.

Lasse Kjus lå på en oppløftende 11. plass etter første omgang og så ut til å være på vei opp igjen etter en begredelig sesongåpning. Det var helt til han med et byks forsvant ut av løypa og ble liggende i sikkerhetsnettet midtveis i løypa. Kjus skadet seg ikke, men fikk nok et skudd for baugen i kampen om å nærme seg verdenstoppen igjen.

Noen minutter før Kjus kjørte ut, led Aamodt samme skjebne nesten på samme sted i løypa. Han kom på innerski, ble kastet ut av sporet og var sjanseløs på neste port.

Truls Ove Karlsen og Bjarne Solbakken skuffet stort. Duoen endte på henholdsvis 40. og 42. plass. Ingen av dem kjørte finaleomgangen.