LILLESAND: Etter oppdrag fra PT har Markeds— og Mediainstituttet A/S (MMI) gjennomført en undersøkelse for å kartlegge kjennskap og holdninger til tilsyn generelt og PT spesielt i den voksne befolkningen i Lillesand kommune.

Bakgrunnen for at undersøkelsen ble gjennomført, er selvsagt at Stortinget har vedtatt at PT skal flytte til Lillesand innen utgangen av 2006. PT vil allerede i første kvartal 2005 etablere et kontor i byen, og i den sammenheng ønsket vi å måle lokalbefolkningens kunnskap om PT, slik at vi på et bredere grunnlag kan tilpasse informasjonen om PT og om flyttingen, skriver PT i en pressemelding.

MMI har trukket følgende hovedkonklusjoner:

  • 90 prosent av befolkningen i Lillesand vet at PT skal etablere seg i byen.

  • 86 prosent av befolkningen i Lillesand mener det vil være positivt for byen at PT etablerer seg der. Etableringen forventes å gi arbeidsplasser, befolkningsvekst og økt aktivitet.

  • 32 prosent av den yrkesaktive befolkningen kan tenke seg å sø ke jobb i PT.

  • PT oppfattes av mange som profesjonelt (61 prosent) og innflytelsesrikt (57 prosent)

  • 36 prosent av lokalbefolkningen i Lillesand har godt totalinntrykk av PT.

På åpent spørsmål om kjennskap til tilsyn generelt, er det 56 prosent av Lillesands befolkning som nevner PT. Alle andre tilsyn nevnes bare av noen få.

Befolkningen i Lillesand har moderat kunnskap om PTs funksjoner. Dette skyldes nok manglende detaljkunnskap om hva tilsynet driver med, men 1/3 har dårlig inntrykk av PT når det gjelder bidrag til billigere og bedre posttjenester.

33 prosent av befolkningen i Lillesand har vært engasjert i debatten om plassering av kontorbygget til PT. Lillesandsposten og Fædrelandsvennen har vært omtrent like viktige informasjonskilder når det gjelder saken om flytting av PT til Lillesand.

Undersøkelsen er gjennomført per telefon i et kommunerepresentativt utvalg av befolkningen bestående av 503 personer i alderen 18 år og eldre. Feltarbeidet er gjennomført i perioden 30.11.-05.12.