Forrige fredag gjennomførte politiet kontroll ved Mandal Videregående skole.

Det ble avskiltet tre mopeder som ble målt til 62 km/t.

I følge seksjonssjef ved Kristiansand trafikkstasjon, Terje Bekker, blir mopeder som går over 60 kilometer i timen avskiltet, men regelverket er noe uklart på dette området.

Guttene Christopher Kristiansen (17), Bjørnar Larsen (16) og Fredrik Seyffarth (16) var maks uheldige.

– De sto og ventet på oss da vi kom om morgenen. Jeg bare smilte og lo, for jeg visste at min moped var helt original, sier Kristiansen til Lindesnes Avis.

Men på vegvesenets tralle ble farten målt til 62 kilometer i timen.

– De spurte om jeg ville vedta forelegget på stedet, men jeg nektet, for jeg har ikke gjort noe galt. «Ja vel», sa de, «men da blir du anmeldt», sier Kristiansen til Lindesnes Avis.

Alle de tre nekter for å ha gjort noe med mopedene sine for å få dem til å gå over 60 km/t.

– Det er ingen som trimmer en moped til å gå 60, da trimmer du den til å gå 90, sier Seyffarth til Lindesnes Avis.

Nå må de bestille time hos Statens Vegvesen for kontroll av mopedene. De regner med og måtte vente noen uker før de får skiltene igjen. For Seyffarths del ble skiltene inndratt i et halvt år, ettersom han har blitt stoppet med trimsett tidligere.

En uke før kontrollen, var en av guttenes mopeden på kontroll hos Statens Vegvesen. De målte da farten til rett rundt 60, og mopeden ble godkjent. På fredag ble den målt til 61 km/t, med inndratte skilter og 4200 kroner i forelegg som resultat.

To av guttene har ikke vedtatt forelegget. De mener de ikke har gjort noe galt. Dermed må de inn til avhør hos politiet.

Dag Helge Engeland, lensmann i Lindesnes, var leder for kontrollen ved Mandal videregående skole. Han tror ikke mopedene var originale.