kristiansand:

Også her ble Hans Otto Lunds (H) forslag vedtatt, med 32 mot 21 stemmer. Forslaget innebærer at bystyret sier seg interessert i Elkems planer om boligbygging i området opp mot Christianssands Æskefabrik og Fiskåtangen, men at den påtenkte forretnings— og industridelen i retning mot Trekanten (på Elkem-siden av Vågsbygdveien) ikke er spiselig i sin nåværende form.

Konsekvens: Elkems private reguleringsforslag sendes i retur for justering.

— Vi må ta vare på aksen Trekanten - Vågsbygd Senter, slik som forutsatt i kommunedelsplanen for Vågsbygd, fremholdt Hans Otto Lund.

Både han og andre var innom det faktum at området, som i dag nesten ikke er utnyttet, ligger glimrende til i forhold til bussmetroen. Blant dem var Rune Wilhelm Rasmussen fra Fremskrittspartiet, som gikk inn for å godkjenne Elkems planer.

— Her får vi en gavepakke, et område som venter på å bli bebygd, like inntil bussmetroen. For 50 år siden beklaget man seg over at næringslivet bygget andre steder enn ved Voie kirke, hvor det liksom skulle skje den gang. Men næringslivet har sin egen tyngdekraft, kommenterte Rasmussen.

Forslaget hans ble imidlertid sablet ned med 46 mot sju stemmer, hvorpå FrP stemte subsidiært for Hans Otto Lunds forslag. Da det kom fra byutviklingsstyret, var det for øvrig bare som et mindretallsforslag.