Oslo (NTB): TV 2 dokumenterte søndag at flere studenter har menneskehjerner og andre kroppsdeler på sine hybler for å forberede seg ril eksamen. I tillegg skal de ha oppsøkt anatomisalene ulovlig om nettene for å undersøke lik.

Både Utdannings— og forskningsdepartementet (UFD) og Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) svarer «Ingen kommentar» når NTB spør om statsrådene Kristin Clemet (H) og Ansgar Gabrielsen (H) har noen holdning til de oppsiktsvekkende metodene studentene tar i bruk for å sikre seg en bedre eksamen. Heller ikke Sekretariatet for utenlandsmedisinere ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, vil kommentere søndagens TV-program.

Heller ikke NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – har noen offisiell holdning til saken. Verken formannen, professor Rogar Abrahamsen, eller NOKUT-direktør Oddvar Haugland kjenner til TV-programmet. Det nasjonale organet vurderer i hovedsak norske utdanningskriterier, men må også vurdere utdannelsen til personer som har studert i utlandet og som ønsker å benytte sin utdannelse i Norge.

– Men det er vanskelig å se at NOKUT kan spille noen rolle i den sammenheng TV 2-programmet har tatt opp. Primært bør studentene selv klage til vedkommende institusjon for at de tilsynelatende ikke får nok tid i skoletiden til nødvendig undervisning, sier direktør Haugland til NTB.