BIRKENES: — Det er friske debatter i komiteen. Og det er en viss uenighet mellom skolens folk som tenker mest skole og kulturens som tenker mer på ulike kulturelle oppsettinger. I tillegg har noen også ønsket å integrere folkebiblioteket og helsestasjonen, sier oppvekstsjef Sven Erik Forfang.

Det var på det siste møtet i formannskapet i Birkenes han kunne fortelle at det var en del uenighet i gruppa. Man har ikke kommet til noen konklusjoner.

— Jeg er veldig spent på hva gruppa vil ende opp med. Å få inn en scene og et bibliotek vil jo være kostnadsdrivende. Noen har gått så langt at de har ment at helsestasjonen burde inn. Men jeg tror at etter hvert må realismen synke inn i oss alle, sier Forfang.

Diskusjonen har gått livlig omkring en eventuell bygging av sal og scene i forbindelse med skoleutbyggingen på Valstrand.

— Noen mener at vi ikke bør bygge sal og scene der, fordi det skal komme et kulturhus seinere - i 2020 eller noe slikt - på Tobias Jorde. Mens andre ønsker et alternativ nå til den store Birkeneshallen, sier Forfang.

Kulturens folk ønsker et amfi. Mens skolens representanter spør hva de kan bruke et amfi til midt på dagen. De vil heller ha rom med flate gulv. Og vegger som kan åpnes og lukkes, slik at arealene kan brukes til undervisning.

— I en barneskole tar man neppe 3-400 elever sammen og underviser dem. Da blir det for mye uro. Det er slikt man kan gjøre på et universitet, sier Forfang.

Komiteen bør for øvrig snart bestemme seg. De har mai og juni å gå på. Saken skal legges fram på det første kommunestyremøtet etter sommeren, 8. september.