KRISTIANSAND: Tallene fra TNS Gallup viser at TVSØR har en daglig seeroppslutning målt gjennom det siste halvåret på 26 prosent i de områder der folk kan ta inn kanalen. Det betyr at mer enn hver fjerde innbygger i Kristiansand, Vennesla, Søgne, Songdalen og Mandal ser TVSØR daglig.

Ingen andre lokal-tv-stasjoner i landet kan vise til så høy seerprosent. Landets tradisjonelt beste lokal-tv, TVHaugaland, er den eneste som puster TVSØR i nakken med 24 prosent daglig seeroppslutning.

Og i løpet av ei uke har nesten 60 prosent av befolkningen sett en eller flere sendinger fra TV SØR.

— Veldig gledelig, sier daglig leder og redaktør i TVSØR, Tor Mjaaland.

Han tror det er flere årsaker til den positive seerutviklingen for kanalen i de siste månedene. Frokost-tv-programmet Morrakvisten i helgene er åpenbart en viktig årsak til at flere ser på lokal-tv.

– Men vår satsing på nære og svært lokale nyheter som folk føler angår dem, er sikkert en del av forklaringen på de gode seertallene, sier Mjaaland som også viser til at det å være en del av mediehuset Fædrelandsvennen med de ressurser som der er tilgjengelig, er avgjørende for å kunne gi et best mulig tilbud til seerne.

— Og så har vi en entusiastisk gjeng ansatte med en fin blanding ferske og nyansatte og folk med mange års erfaring fra lokal-tv. Det er en viktig forklaring på at folk trives med TVSØR, sier Mjaaland som også tror at lokal-tv på Sørlandet får litt ekstra drahjelp utenfra.

– Undersøkelser viser at det bare er sunnmøringene som kan konkurrere med sørlendingene når det gjelder lokal patriotisme. Det gir helt sikkert utslag på oppslutningen om lokal-tv, sier TVSØRs daglige leder som er overbevist om at Starts fotballsuksess vil gi seg utslag i stadig økende seertall. Et eget Start-magasin, KampStart, er på lufta hver fredag.

Salget av tv-reklame ligger foran budsjettet etter årets tre første måneder. Det betyr at TVSØR trolig går mot sitt beste år når det gjelder omsetning av lokal tv-reklame.

Over hele Norge øker interessen for lokal-tv, etter en viss stagnasjon i fjor, viser undersøkelsen.