Lindesnes: Det var noen dramatiske timer inne på heia noen kilometer nord for Vigeland, og det tok lang tid før brannvesenet fikk kontroll over brannen.

— Det gikk cirka sju timer før vi kunne si at brannen var under kontroll. En periode var flammene så høye at vi bare måtte la det brenne og vente til det roet seg, forklarer Inge Jakob Hansen, overbefal i Brannvesenet Sør. Han var til stede og bidro i slukkingen gjennom hele natten.

— Det er den største brannen jeg har vært med på, og den var faktisk så stor at vi en stund måtte tenke på de store brannene som har herjet i USA.

De rundt 50 personene som jobbet med å slukke brannen hadde tøffe forhold.

— Det var langt til vann, det er et kupert område, det blåste en god del, og det var langt fra brannbilene til brannfronten. Det var en stor utfordring å få slukket brannen, forteller han.

— Var det noen gang fare for hus og hytter i området?

— Da vi ikke hadde kontroll på brannen var vi redd for at den skulle komme helt bort til husene, men i ettertid ser vi at det ikke var noe fare for det. Men for å være på den sikre siden så sendte vi en brannbil inn mot husene i tilfelle det skulle bli nødvendig, sier Hansen.

Det var klokken 21.40 onsdag kveld fikk politiet melding fra Brannvesenet om at det hadde brutt ut skogbrann i området ved Gåseland, noen kilometer nord for Vigeland. Alt tilgjengelig brannmannskap ble kalt ut, og Sivilforsvaret bidro også i slukkingen.

Klokken 04.56 kunne brannmannskapet endelig melde at branne var under kontroll. Sivilforsvaret drev med etterslukking i hele går.