KRISTIANSAND: Varaordfører i Vennesla, Line Vennesland, sier dette:

— Den store samferdselspakken handler i hovedsak om hvordan vi skal bygge ut Kristiansands infrastruktur. Men det er ikke venndølenes problem at det er kø på Vågsbygdveien.

— Det er paradoksalt at stamvei E39 skal bygges ut sist. Det er jo den veien som er regional. Det er også et stort tankekors at E39 vil bli en lokalvei for Kristiansand. Om 20 år må vi bygge utenfor byen uansett, sier Vennesland.

Varaordfører i Songdalen, Jon Sverre Hjemlestad, minner om at Kristiansand krevde stamvei gjennom byen for så sent som 12-15 år siden.

— Nå maser de om tunnel. Kristiansand kan ikke alltid få alt, sier han.

De to varaordførerne mener Søgne, Songdalen, Vennesla, Birkenes og Lillesand må settes seg sammen og diskutere veisaken nå før den skal avgjøres.

— Kristiansand styrer alt. Nå må vi sette oss sammen og se hva vi er tjent med. Vi må ha egne møter uten at Kristiansand er med, for en gang skyld, sier Vennesland.

Søgne-ordfører Eli Løite er positiv til slike møter.

— Det viktige for oss i Søgne er at vi investerer i veier som gir regional effekt. Så får vi komme tilbake til hvordan dette til slutt skal bli. Men jeg advarer Kristiansand mot å velge på øverste hylle hele tiden. Det er ikke sikkert Stortinget vil godta det når vi skal inn dit for å få penger, sier hun.