KRISTIANSAND: — Det er en engel, utbrøt Lindseth etter å ha fått den snodigste skapningen i sitt liv på fiskekroken. Han har jobbet som dykkerinstruktør og fiskerguide i mange år, men aldri vært ute for noe liknende.

— Jeg har verken sett eller hørt om noe liknende i mitt liv, sier Lindseth etter fisketuren til fvn.no.

Skulle fiske juletorsken

Tidlig lille julaften morgen dro Lindseth sammen med kommende svigerfar Nils Haugland, Simon og Arnfinn Egilstad på fisketur for å fange juletorsken over alle juletorsker.

Fiskefølge bestemte seg for å sette kurs til familien Egilstads landsted, Marines på Furøya, like utenfor Høvåg. Der ble de møtt med en sterk bris som forårsaket mye sjø. Arnfinn Egilstad (87) skjønte straks at turen på disse traktene ville bli i friskeste laget og satte kursen inn mot land igjen.

Lindseth og følge fisket seg forbi Ågerøya, uten hell, og bestemte seg til slutt for å gi Ågerøysundet en sjanse. Det viste seg å være perfekt.

Fant den perfekte fiskeplas s

— I Ågerøysundet fikk vi fullstendig fred for vestavinden, gutta kunne hive jakkene, kaffen kom frem og kosen var i gang, forteller Lindseth.

Lindseth fikk velge snøre først. Det skulle i ettertid vise seg å gi helt spesielle resultater.

— Etter fem minutter satt den første. En hvitting på halvkiloen, sier Lindseth, som syntes fangsten var moro, til tross for at han var ute etter en feit torsk på kroken.

Det skulle ikke gå lenge før han fikk sjansen igjen. Bare 10 minutter etter nappet det pånytt i snøret

Dro opp en "engel" fra havet

— Jeg tenkte først jeg hadde bunn på snøret, sier Lindseth, som raskt fikk dette avkreftet.

— Det gikk veldig raskt opp for meg at det var noe levende i andre enden. Når jeg fikk fangsten opp til ripa, innså jeg ved første øyesyn at dette var noe spesielt. Første tanken som slo meg var: Det er en engel!, sier Lindseth til fvn.no.

For opp fra havdypet kom en avlang fisk, med store lyseblå øyne og en kropp i vakre, orange fargetoner.

Arnfinn Egilstad var ikke helt enig at den var vakker.

— Det er den styggeste fisken jeg har sett, utbrøt han ved synet av det som ingen helt var sikre på hva var.

En akkar?

Etter å ha trålet gjennom fiskelitteraturen på hytta, bestemte familien seg for at det måtte være en akkar de hadde sikret seg tidligere på dagen. Eller iallfall trodde de det. For på tross av flere år på havet har Kim aldri fått en blekksprut på pilk i norske farvann, og kan til dags dato ikke vite med hundre prosent sikkerhet hva han fikk på kroken.

Men uansett hva det var, smakte den visst mer enn godt.

— Vi tilberedte "monsteret" lille julaften og det smakte fortreffelig, sier Lindseth, som satser på å ta turen ut igjen 2. juledag.