KRISTIANSAND: — Det er ganske utrolig at jeg som ikke kan en dritt om dette kunne se at her måtte det ha blitt gjort en feil. Jeg påpekte bøyen på armen mange ganger, sier Vetles mor, Tine Gaden.

Det var onsdag i forrige uke at Vetle var på knottetrimmen sammen med mor. Vetle skulle hoppe ned fra ribbeveggen på en tjukkas da uhellet skjedde.

— Enten hang han fast i ribbeveggen og brakk armen på den måten, eller så landet han med kneet oppå armen. Han tok det i hvert fall utrolig bra, forteller Gaden.

Bøy på armen

— Jeg hylte da jeg brakk den. Men det kom ikke en tåre, forteller Vetle stolt.

Vetles venstre underarm hadde en veldig tydelig bøy på seg og han ble kjørt rett til legevakten. Han kom rett inn til legen og etter en stund kom han også inn til røntgen og gipsing.

— Jeg reagerte sterkt på at legen ikke rettet ut armen før han tok på gipsen. Jeg tror jeg sa ifra minst ti ganger. Men legen ville ikke høre på meg. Det ordner seg, sa han, forteller Tine Gaden.

Legen som behandlet Vetle var turnuslege.

— Jeg leste det på skiltet på frakken, sier Gaden.

Til slutt måtte hun godta svaret hun fikk, men dro hjem med en svært dårlig følelse i magen. Det ble ikke tatt røntgenbilde for å kontrollere om armen var gipset riktig.

Torsdag kveld bestemte hun og mannen seg for å kontakte sin fastlege og hun fikk time allerede fredag morgen. I fastlegens notater står det at armen hadde en tydelig akseknekk som vi vil ha sjekket for å se om den er forenlig med et godt resultat.

— Vi ble sendt rett til sykehuset og time med ortoped. Der ble det tatt flere røntgenbilder og de viste tydelig at det var en glipe mellom de to beinstumpene, forteller hun.

Vetle ble tatt inn til operasjon allerede på lørdag for å brekke armen på plass. Han ble lagt i full narkose.

— Jeg sov da de tok på den nye gipsen, men hadde øynene åpne da de tok på den første, forklarer Vetle.

— De brakk og strakk for å få rettet ut armen, forteller Gaden.

Ingen beklagelse

Vetle og foreldrene har ikke fått en eneste beklagelse fra sykehuset etter feilgipsingen.

— De sa ingenting. De forklarte det med at det lå litt i grenseland og at ut ifra det de så da, så var det en riktig avgjørelse, sier Gaden oppgitt.

Hun presiserer at familien nå er fornøyd med situasjonen siden armen nå er gipset riktig.

— Men hendelsen viser at man ikke skal ta altfor god fisk, sier Gaden.

erlend.friestad@fvn.no