For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. MANDAL: Fædrelandsvennen møtte ham hjemme på gården seks kilometer fra Holum torsdag formiddag. Da var han i godt slag, selv om opplevelsen etter en natt alene i regnet henger i.

Han forteller at han hadde vært og handlet på butikken, og var på vei hjemover da han havnet inn på turstien hvor han kjørte seg fast.

— Jeg gikk og satt meg på en stubbe, sier From Solås som var glad han hadde kledd seg godt i går. For med ullbekledning og tykk bukse ble ikke overnattingen i bilen så kald. Dessuten var været, bortsett fra en del regn, ganske bra med relativt sett god temperatur.

— Men jeg ble forskrekket da det plutselig dukket opp en hund fra skogen, og etter kom ei jente i politiuniform, sier han.

Det var ved halv åtte tiden onsdag kveld.

From Solås har vært enkemann i tre år, og bor alene i huset sitt. Nærmeste nabo er imidlertid nevøen som ser etter ham.

Stadig vekk tar den utrolig spreke 97-åringen til butikken for å handle seg mat. Men det er omtrent det eneste han kjører. Derfor vil det bli tungt for ham om legen bestemmer at han ikke kan ha førerkort lenger. Når man har passert 70 blir man vurdert hvert eneste år for førerkort. I fjor stod From Solås testen med glans.

— Sett på bakgrunn av den situasjonen som oppstod i går, vil politiet ta initiativ til at mannens førerkort blir vurdert, sier politioverbetjent Tor Åge Trondstad ved Mandal politistasjon til fvn.no.

Se intervju med Johan From Solås på TVSør torsdag kveld.