KRISTIANSAND: Allerede klokka 6.30 i dag reiste Urfjell til Oslo for å ta fatt på sin nye oppgave som rådgiver i utviklingsspørsmål for utviklingsminister Erik Solheim.— Formelt sett er jeg i Utenriksdepartementet. En meget spennende oppgave. Vi har diskutert hvor jeg skulle de siste dagene, og dette er noe jeg ønsker, sa Urfjell til Fædrelandsvennen i går kveld. Brenner for utvikling

— Det er moro å arbeide med politiske temaer som opptar meg sterk. Utviklingsspørsmål var selve grunnen til at jeg ble med i politikken for 12 år siden. «Klart vi kan forandre verden», lyder et slagord. Jeg tror på det, og det blir en av mine oppgaver å utmeisle fremtidig norsk utviklingspolitikk, sier Urfjell,SV'eren fra Gjerstad er så langt eneste sørlending i regjeringsapparatet. Men det er ventet at det kommer minst en sørlending til i løpet av uken. Fredag skal de siste statssekretærene utnevnes.- Jeg håper på flere fra Sørlandet, selv om det viktigste jo er politikken. Jeg ser at jeg får en tilleggsoppgave som sørlending. Jeg blir en kontaktperson, som må sørge for at folk i alle departementer har øyne og ører åpne i forhold til hva som rører seg her sør, sier han. Fortsetter i bystyret?

Urfjell kommer til å trekke seg som gruppeleder for SV i Kristiansand, men han åpner, overraskende nok, for å beholde en del kommunale verv.- Jeg vil ikke kommentere hva jeg trekker meg fra. Jeg vil diskutere med bistandsministeren først. Jeg er åpen for å fortsette i bystyret, sier han.Urfjell sitter også i formannskap og kommunalutvalg.- Hva er den viktigste utfordring i norsk bistandspolitikk nå, Urfjell?- Jeg tror det er lurt at jeg diskuterer programerklæringen med Erik Solheim før jeg diskuterer det med Fædrelandsvennen.