OSLO: Stadig flere medlemmer i pyramideselskapet World Games (WGI) kontakter nå advokat for å få pengene sine. De truer med søksmål. Utover torsdagen kom det også stadig flere telefoner, og advokatfirmaet måtte hente inn ekstra mannskap for å besvare henvendelsene. Flere av de nærmere 100 personene som har kontaktet advokat Olav Sylte, har ikke fått utbetalt tilgodehavende fra det nettbaserte aksjespillet WGI siden august i fjor.

På hegnar.onlines diskusjonsforum torsdag gikk flere opprørte WGI-medlemmer ut med krass kritikk av WGI-systemet.

Til Økokrim?

Torsdag sendte advokatfirmaet Sylte et brev til de to nordmennene Mads Østvang og Tor Anders Petterøe som skal sitte på toppen av WGI-pyramiden.

I brevet kreves det dokumentasjon på hvem som utgjør de ansvarlige i selskapet. De to har fått frist til mandag med å svare på brevet. Vil ikke de to nordmennene uttale seg eller gir de utilfredsstillende svar, går medlemmene til rettslige skritt for å få utbetalt pengene. Det kan også bli aktuelt å anmelde saken til Økokrim, opplyser advokat Olav Sylte:

– Det holder ikke å svare at ledelsen befinner seg i himmelen eller bak et fjell. Ut fra den dokumentasjonen vi sitter på, er det en liten gruppe nordmenn som er lederne. Vi legger til grunn at tidligere styreleder Greg Kennedy bare er innleid som en maskot i selskapet, sier advokat Olav Sylte til NTB.

Østvang bor for tiden i Spania og Petterøe er på reise i Storbritannia. Ingen av dem var tilgjengelige for NTB torsdag.

Stenge nettsidene

Sylte tror at de 270.000 norske medlemmene i WGI-systemet til sammen kan ha tapt flere milliarder kroner som de har utestående i selskapet. Han sier at medlemmene har skutt inn alt fra 4.000 kroner til flere hundre tusen kroner hver.

WGI er eldre enn pyramidespillet The 5 Percent Community (T5PC) og har tre ganger så mange medlemmer.

Advokatfirmaet Sylte har oppfordrer WGI-medlemmer som har penger utestående, til å ta kopi av sine hjemmesider hos WGI. Dette er sider som inneholder dokumentasjon over innbetalinger og aksjebeholdning som de sitter med i selskapet. Advokat Sylte frykter at lederne skal stenge nettsidene for å unngå at medlemmene skal kunne dokumentere sine tap.