HØVÅG: Voldtekten skal ha skjedd i Kristiansands-drosjen på et mørkt sted langs RV 401 i Høvåg, hvor jenta bor sammen med sin mor.

Jenta var på en privatfest i Kristiansand natt til søndag, men skal i følge vitner ha blitt så full at en venninne like over midnatt bestilte taxi for å få henne hjem.

En leiesjåfør av utenlandsk opprinnelse fikk oppdraget. Han kjørte en drosje tilknyttet Taxi Sør. Mannen ble søndag pågrepet og siktet for voldtekt. Han ble avhørt mandag.

– Han erkjenner å ha hatt sex med jenta, men sier det var frivillig fra hennes side og at det var hun som tok initiativet, sier etterforskningsleder Kåre Jortveit ved Lillesand lensmannskontor.

Den 20 år gamle jenta skal ha forklart at hun var så beruset at hun ikke klarte å gjøre motstand. Beruselsen skal være årsaken til at hun først etter ti timer anmeldte sjåføren for voldtekt.

Etterforskningsleder Kåre Jortveit sier politiet har sikret seg gode tekniske bevis, som nå skal undersøkes nærmere.

Under legeundersøkelsen skal den 20 år gamle jenta ha vært preget av hendelsen. Fordi hun meldte fra så sent vil det trolig bli vanskelig å finne ut hvor beruset hun var under den angivelige voldtekten.

Drosjen ble mandag undersøkt av politiet i samarbeid med drosjeeieren. Politiet skal også ha sikret seg tekniske spor fra bilen.

Etter mandagens avhør ble drosjesjåføren løslatt. Påtalemyndigheten mener det ikke foreligger verken gjentakelsesfare eller fare for bevisforspillelse.

– Han ble løslatt etter en totalvurdering. Vi har fått begges forklaringer. Han erkjenner de faktiske forhold, men sier det var frivillig fra hennes side, sier politiadvokat Beate Rullestad i Agder politidistrikt.

Drosjesjåføren skal ha varslet politiet om at han ønsker en advokat om anmeldelsen fra jenta fører til at det blir en straffesak mot ham. Jenta vil etter hvert også få tilbud om en bistandsadvokat.

– Det gjenstår noe etterforskning. Blant annet skal det avhøres vitner fra festen hvor kvinnen var natt til søndag, sier politioverbetjent Kåre Jortveit.