BIRKENES: — Vi setter i gang 2. juni med vår femte sesong. Og har både nye og spennende retter på menyen og et omfattende program, forteller Torhild Foss entusiastisk.Sammen med mor Inga, søster Åse og niese Kristine skal hun koke og stelle utover sommeren. Både for spise- og overnattingsgjester. Maten er som vanlig franskinspirert, og av nyheter kan Torhild ramse opp både vaktel med chevresalat, to kamskjell-forretter - en av dem skapt av Hellstrøm på Bagatelle - og et par svinefiletretter. En av dem er fra de franske Antiller, med en mangosalsa til. Vertskapet på Åsines byr slett ikke bare på mat. 17. juni snakker Gunhild Hagestad om «Livets gang og slekters gang: Følger kvinner og menn ulike stier?» 19. juni er det midtsommerfeiring, og 24. juni dukker Sturla Ertzeid opp for å snakke om måneden juni.12. juli blir det skikkelig ølkveld med ølbrygger Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø. Og 31. juli skal Karin og Bogomile Valtchev servere tradisjonsrike bulgarske retter. Akkompagnet av sang og fele. 12. august tar Else Kleveland for seg Kristin Lavransdatter, og 20. august skal forfatterne Torgrim Eggen og Jan Omdal presentere delikatesser fra boka «Farlig godt», som kommer til høsten. 3. september er det så tid for spørrelek med firemannslag. Men aller først er det Herefossdag, lørdag 5. juni. Da har Åsines servering på bilfri vei.