OSLO: Bevilgningen er en del av den pakken med tiltak som det såkalte sykefraværsutvalget la fram i november. Dette utvalget ble nedsatt for å finne alternativer til regjeringens forslag om hvordan sykelønnsutbetalingene kan reduseres med 2,5 milliarder kroner, et kutt regjeringen har regnet inn i statsbudsjettet for 2007. På toppen

De 604 millionene som nå settes inn, kommer på toppen av 300 millioner kroner til andre tiltak for redusert sykefravær. Dermed brukes det nesten en milliard kroner til å gi flere sykehusbehandling, samt andre ordninger som kan få ned sykefraværet, heter det i en melding fra Statsministerens kontor.

– Dette betyr at flere får behandling og kan friskmeldes, til beste for den enkelte arbeidstaker, arbeidsgivere og samfunnet, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Bredt spekter

I meldingen heter det at målrettet arbeid for å få syke raskere tilbake på jobb krever et bredt spekter av tjenester. Noen vil sikte seg inn på helsesituasjonen, mens andre mer går på arbeids— og velferdsforhold.

Best mulig bruk av pengene forutsetter nye samarbeidsrutiner mellom alle ledd i et sykefravær, fra fastlege og helseforetak, til arbeids-og velferdsetat og arbeidsgiveroppfølging. Nye kontrollrutiner skal sikre at pengene blir brukt mest mulig effektivt.

– Ordningen skal på plass så fort som mulig. Vi er derfor glade for at vi er i god dialog med partene om dette, sier Stoltenberg.