STUP JÖNKÖPING— Den dagen jeg gjennomfører programmet på en god måte, skal det være godt nok til å komme til OL-finale, sier stuperen som har blinket seg ut Beijing-OL i 2008 som sitt store mål. Den eneste forskjellen i forhold til programmet han gjennomførte da han ble nummer fem i EM i sommer, er at vanskelighetsgraden for ett av de seks stupene har økt fra 3,0 til 3,5. Totalt er han nå oppe i en vanskelighetsgrad på 19,1 på 3-meteren.- I Athen-OL holdt 420 poeng til finale. Med mitt nye program kan jeg fort komme opp i 450 poeng, sier 25-åringen, som oppnådde 423 poeng i EM med sitt gamle program. To gull.

Allerede nå er han i stand til å gjennomføre sitt nye stup - «to og en halv ganger baklengs med en og en halv skru i knekk» - til en like høy poengsum som det han har byttet ut. Likevel har han ikke helt bestemt seg for om han velger å kjøre det vanskelige programmet i nordisk i danske Greve i helgen. Problemet er at han taper ekstra mange poeng, dersom han mislykkes. - Jeg tipper jeg kjører det nå i helgen, men det er vanskelig, og jeg jobber enda med at det skal bli bra. Innen VM må jeg bli vant med det, for da skal jeg kjøre det uansett, sier songdølen - og sikter til mesterskapet som går i Australia i mars. Men det er ikke bare det faktum at stupet er ferskt som gjør at han vurderer å vrake det vanskelige stupet i nordisk. Han tar også hensyn til at hele tre av sommerens EM-finalister skal kjempe om titlene i morgen og på lørdag. - Det ligger stor prestisje i å lykkes i nordisk, sier trener og pappa Ragnar Klami. - Jeg stuper for gull både på en og tre meter, og jeg vet at jeg er god nok for det, sier Timo, som vant tre sølv i fjor. Bedre trent.

Selv om formen har vært litt ustabil i høst, har den økte satsingen gitt resultater. - Timo er bedre trent enn før. Vi ser det gjennom at han løfter tyngre vekter enn han har gjort noengang, sier Ragnar. I tillegg til å være treneren hans jobber han enda på spreng med å sy sammen et sponsorbudsjett som gjør at begge kan fortsette som helprofesjonelle frem til Beijing-OL. - Rundt 15. desember ser vi hvor vi ender, men foreløpig har ikke sponsormarkedet stått i kø. Det er forferdelig leit dersom det ikke går, sier Ragnar Klami. Tekst: Åge Harald Drangsholtaage.h.drangsholt@fvn.no - 38 11 32 31