ARENDAL: Gjennom drøyt ti tekstmeldinger skal kvinnen ha gitt sine instruksjoner til den 15 år gamle jenta, skriver VG.

Torsdag ble småbarnsmoren fra Arendal varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha inngått et drapsforbund med tenåringsjenta.

Nekter straffskyld

Småbarnsmoren stiller seg uforstående til de alvorlige anklagene, og hennes advokat sier dette:

– Hun nekter straffskyld og avviser at hun skal ha gjort noe straffbart. De alvorlige anklagene tar hun svært tungt, sier småbarnsmorens advokat, Trygve Staff til NTB.

Krangel

Motivet skal ifølge politiet være en krangel mellom kvinnen og 38-åringen etter at begge i sommer ble siktet for å ha tent på et hus kvinnen solgte til sin daværende kjæreste (31).

I avhør nektet både 34-åringen og 38-åringen straffskyld, men i avhør skal kvinnen ha påstått at det var kameraten som hadde satt fyr på huset. Politiet mener nå at brannkonflikten kan ha utviklet seg til noe langt mer alvorlig, skriver VG.

Dope ned

Ifølge avisen kjente småbarnsmoren den 15 år gamle jenta gjennom en nær slektning. Den groteske planen skal ha gått ut på at jenta først skulle dope ned 38-åringen og deretter få ham til å tilstå at han sto alene om å sette fyr på huset.

Deretter skulle kvinnen ha fått sin tidligere kamerat ryddet av veien.

– Hun er siktet for å ha inngått drapsforbund med den 15 år gamle jenta. Målet er etter politiets oppfatning mannen som kvinnen er siktet for å ha satt fyr på et hus sammen med, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til VG.